Włoska kuchnia na lato
Sezon urlopowy w pełni! Marzysz o relaksie w śródziemnomorskim kurorcie lub najpiękniejszych zakątkach Toskanii. W myślach zwiedzasz dotąd nieznane krainy, czekasz na poznawanie nowych smaków. Rozbudź w sobie apetyt na egzotyczne podróże i dania prosto z kuchni ekspresyjnych Włochów!Rzym, Wenecja, Neapol, Florencja… Często śnisz o podróżach w najciekawsze miejsca we Włoszech i smakowaniu włoskiej kuchni. Skosztuj prawdziwych polskich warzyw z tortellini w sosie pieczarkowym POLTINO i sprawdź, jak aromaty słonecznej Italii przepełnią Twój dom.
Włochy z mrożonki
Tortellini to tradycyjna włoska potrawa. POLTINO połączyło oryginalny smak pierożków z sosem pieczarkowym specjalnie dla polskich smakoszy. Rodzime brokuły, papryka, pieczarki, pomidory i cebula w połączeniu z włoskim tortellini z grzybami to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zamrożoną zawartość opakowania wystarczy dusić na patelni ok. 8 minut, w trakcie przyrządzania mieszając. Najlepiej smakuje w gronie najbliższych podawane na gorąco przy dźwiękach włoskiej muzyki…Spróbuj również Warzyw z makaronem w sosie serowym, Warzyw z kurczakiem i ryżem, Warzyw z kurczakiem i makaronem, Warzyw z kaszą i kurczakiem oraz innych gotowych dań POLTINO.
Kuchnia włoska - przepisy
elutka