Dziennikarze i goście, udekorowani girlandami ze storczyków i popijając drinki z wydrążonych połówek ananasów, przy pomocy dwóch zmysłów: wzroku i węchu mogli przekonać się, iż Opera Club wystrojem i nutą zapachów ociera się o klimaty azjatyckie. Nic więc dziwnego, że spotkanie prowadził specjalista od światowej pogody Jarosław Kret, który opowiedział o swoich spotkaniach z historią i skarbami Indonezji.
Każdy rozdział scenariusza konferencji prasowej przeplatała niepowtarzalna muzyka jedynego w Polsce zespołu Gamelan Warsaw Group grającego muzykę z Jawy. Kilkuosobowy zespół zachwycił kunsztem muzycznym, strojami oraz mało znanymi w naszym kręgu kulturowym instrumentami, np. gongami, bębnami, drewnianymi ksylofonami. Tancerka zespołu wykonała dwa tańce: magiczny balijski gabor i zmysłowy jawajski gambyong.
Wieńczącym dziennikarskie spotkanie piątym odkryciem były specjały kuchni indonezyjskiej, których smak podkreślały wina białe i czerwone.
Każdy rozdział scenariusza konferencji prasowej przeplatała niepowtarzalna muzyka jedynego w Polsce zespołu Gamelan Warsaw Group grającego muzykę z Jawy. Kilkuosobowy zespół zachwycił kunsztem muzycznym, strojami oraz mało znanymi w naszym kręgu kulturowym instrumentami, np. gongami, bębnami, drewnianymi ksylofonami. Tancerka zespołu wykonała dwa tańce: magiczny balijski gabor i zmysłowy jawajski gambyong.
Wieńczącym dziennikarskie spotkanie piątym odkryciem były specjały kuchni indonezyjskiej, których smak podkreślały wina białe i czerwone.