Wino wpisane jest w koloryt jesieni, tak samo jak kasztany i trufle. Dla producentów win to pora wyjątkowa, bo oznaczająca koniec prac w winnicach i zbiory. Powody do radości mają też smakosze – długie wieczory są świetnym czasem na połączone z winem kulinarne eksperymenty w gronie rodziny czy przyjaciół. Z jesiennym menu idealnie komponują się wina z Chile.
Zawrotną karierę na całym świecie robią produkty chilijskiego domu winiarskiego Viňa Maipo, których jedynym importerem w Polsce jest firma Partner Center. Rosnącą popularność na całym świecie zawdzięczają połączeniu dobrej jakości z atrakcyjną ceną. Oprócz wyjątkowych walorów smakowych mają jeszcze jedną zaletę: są świetnym dodatkiem do wielu potraw.
Jesienią często sięgamy po dania treściwe – takie, które rozgrzewają w chłodne dnie i wieczory. Chętnie serwujemy mięso, przyrządzane na wiele sposobów – gotowane, pieczone, duszone, smażone. A co do picia? Idealne będzie Viňa Maipo Carménére – wytrawne, dobrze zbalansowane, urzekające aromatem czerwonych owoców, pieprzu, czekolady, a także przepiękna barwą - ciemnoczerwoną z fioletowymi refleksami. To wino współgra też z makaronami i serami.
Do mięs, w szczególności chudego czerwonego oraz żeberek w rozmaitych wariacjach, pasuje również rubinowe Viňa Maipo Carménére Reserve. Delektując się nim, wyczujemy smak suszonych śliwek w połączeniu ze szczyptą delikatnej czekolady. Wino to tworzy zgrany duet z dojrzałymi serami i daniami z makaronem w roli głównej – to opcja dla tych, którzy za mięsem nie przepadają, a chcieliby poczuć magię tego trunku...
Jesienna kuchnia to także lekkie dania. Kiedy stragany uginają się pod ciężarem dojrzałych warzyw i owoców, możemy tworzyć najróżniejsze kolorowe kompozycje. Pomidory, ogórki, pachnące śródziemnomorskim ciepłem bakłażany i papryka - to składniki, z których wyczarujemy bajeczne sałatki, doskonałe na wieczory z rodziną, czy przyjaciółmi. Jeśli szykuje się większe spotkanie, a wśród gości będą smakosze ryb lub owoców morza, można zaszaleć i wzbogacić menu. Wieczór zdrowej, warzywnej lub rybnej kuchni, umili Viňa Maipo Sauvignon Blanc - lekko wytrawne, o jasnosłomkowym kolorze, pachnące dojrzewającymi w słońcu brzoskwiniami, jabłkami i cytrusami.
Z daniami rybnymi harmonizuje też złotozielone Viňa Maipo Chardonnay Reserve – wino o aromacie owoców tropikalnych, głównie ananasa. Świetnie komponuje się także z serami i białym mięsem...
Im więcej okazji do towarzyskich spotkań, tym więcej szans na przygodę z nowymi smakami i aromatami. W miłym sercu gronie chciałoby się powiedzieć: chwilo, trwaj...
Zawrotną karierę na całym świecie robią produkty chilijskiego domu winiarskiego Viňa Maipo, których jedynym importerem w Polsce jest firma Partner Center. Rosnącą popularność na całym świecie zawdzięczają połączeniu dobrej jakości z atrakcyjną ceną. Oprócz wyjątkowych walorów smakowych mają jeszcze jedną zaletę: są świetnym dodatkiem do wielu potraw.
Jesienią często sięgamy po dania treściwe – takie, które rozgrzewają w chłodne dnie i wieczory. Chętnie serwujemy mięso, przyrządzane na wiele sposobów – gotowane, pieczone, duszone, smażone. A co do picia? Idealne będzie Viňa Maipo Carménére – wytrawne, dobrze zbalansowane, urzekające aromatem czerwonych owoców, pieprzu, czekolady, a także przepiękna barwą - ciemnoczerwoną z fioletowymi refleksami. To wino współgra też z makaronami i serami.
Do mięs, w szczególności chudego czerwonego oraz żeberek w rozmaitych wariacjach, pasuje również rubinowe Viňa Maipo Carménére Reserve. Delektując się nim, wyczujemy smak suszonych śliwek w połączeniu ze szczyptą delikatnej czekolady. Wino to tworzy zgrany duet z dojrzałymi serami i daniami z makaronem w roli głównej – to opcja dla tych, którzy za mięsem nie przepadają, a chcieliby poczuć magię tego trunku...
Jesienna kuchnia to także lekkie dania. Kiedy stragany uginają się pod ciężarem dojrzałych warzyw i owoców, możemy tworzyć najróżniejsze kolorowe kompozycje. Pomidory, ogórki, pachnące śródziemnomorskim ciepłem bakłażany i papryka - to składniki, z których wyczarujemy bajeczne sałatki, doskonałe na wieczory z rodziną, czy przyjaciółmi. Jeśli szykuje się większe spotkanie, a wśród gości będą smakosze ryb lub owoców morza, można zaszaleć i wzbogacić menu. Wieczór zdrowej, warzywnej lub rybnej kuchni, umili Viňa Maipo Sauvignon Blanc - lekko wytrawne, o jasnosłomkowym kolorze, pachnące dojrzewającymi w słońcu brzoskwiniami, jabłkami i cytrusami.
Z daniami rybnymi harmonizuje też złotozielone Viňa Maipo Chardonnay Reserve – wino o aromacie owoców tropikalnych, głównie ananasa. Świetnie komponuje się także z serami i białym mięsem...
Im więcej okazji do towarzyskich spotkań, tym więcej szans na przygodę z nowymi smakami i aromatami. W miłym sercu gronie chciałoby się powiedzieć: chwilo, trwaj...