Chrzan „Świdnicki” znakomicie uzupełnił szeroką gamę produktów „Świdnicki”. Podobnie jak majonez „Świdnicki” jest całkowicie naturalny i został przygotowany na podstawie staropolskiej receptury ze specjalnie selekcjonowanych roślin.
Chrzan „Świdnicki” to doskonałe uzupełnienie, a właściwie udoskonalenie wielu potraw, które dzięki niemu nabiorą bardziej wyrazistego smaku. Chrzan ostry tarty „Świdnicki” jest wyśmienitym dodatkiem do mięs, pasztetów, wędlin, jaj i surówek np. z tartej marchwi z jabłkiem, sokiem z cytryny i olejem, z czerwonych buraków czy z dyni z jabłkiem. Zimne sosy sporządzone z chrzanu i przecieru jabłkowego lub dżemu borówkowego polecane są do dziczyzny. Sos chrzanowy doskonale nadaje się również jako dip podawany do ryb.
Chrzan „Świdnicki” oprócz walorów kulinarnych posiada również inne zalety. Pozwala nam… żyć zdrowiej. Oprócz tego, że poprawia smak przyrządzanych potraw, wzmacnia też odporność organizmu, dostarczając mu wiele cennych witamin (m.in. witaminę C) oraz soli mineralnych, szczególnie potrzebnych w czasie przesilenia zimowo-wiosennego. Niewiele osób wie też, że chrzan ma działanie bakterio-, wiruso-, i grzybobójcze. Dodanie go do posiłku pobudza wydzielanie soków trawiennych, wzmaga przemianę materii i poprawia pracę wątroby oraz nerek.
Cena: 160 g - 1,30 zł; 300 g - 2,00 zł
Chrzan „Świdnicki” to doskonałe uzupełnienie, a właściwie udoskonalenie wielu potraw, które dzięki niemu nabiorą bardziej wyrazistego smaku. Chrzan ostry tarty „Świdnicki” jest wyśmienitym dodatkiem do mięs, pasztetów, wędlin, jaj i surówek np. z tartej marchwi z jabłkiem, sokiem z cytryny i olejem, z czerwonych buraków czy z dyni z jabłkiem. Zimne sosy sporządzone z chrzanu i przecieru jabłkowego lub dżemu borówkowego polecane są do dziczyzny. Sos chrzanowy doskonale nadaje się również jako dip podawany do ryb.
Chrzan „Świdnicki” oprócz walorów kulinarnych posiada również inne zalety. Pozwala nam… żyć zdrowiej. Oprócz tego, że poprawia smak przyrządzanych potraw, wzmacnia też odporność organizmu, dostarczając mu wiele cennych witamin (m.in. witaminę C) oraz soli mineralnych, szczególnie potrzebnych w czasie przesilenia zimowo-wiosennego. Niewiele osób wie też, że chrzan ma działanie bakterio-, wiruso-, i grzybobójcze. Dodanie go do posiłku pobudza wydzielanie soków trawiennych, wzmaga przemianę materii i poprawia pracę wątroby oraz nerek.
Cena: 160 g - 1,30 zł; 300 g - 2,00 zł