Wspomagające właściwości trunków.

Niektóre trunki mogą nie szkodzić,a pomagać ludziom,np.wino czerwone.Zależy tylko w jakim celu je zastosujemy oraz w ilości.Oto parę rad:

         
ocena: 4/5 głosów: 1
Wspomagające właściwości trunków.
Piołunówkę stosować można dla osób cierpiących na zatrucia i podawać na zwiększenie apetytu.Inne wódki jak żołądkowa gorzka oraz wermuty,co pobudzają kwasy żołądkowe.Bezpieczna dawka wódki,to łyżka dziennie.Wódka stosowana jest także do przecierania przeziębionych stóp,co zapobiega też chorobom układu moczowego.Naciera się także 1-2 łyżkami wódki okolice piersi,co wspomagać ma krążenie krwi.Piwo może pomóc na pracę nerek,ale nic w nadmiarze,bo też zawiera dawkę alkoholu,która rozszerza naczynia krwionośne i pobudza i nie poleca się picia późnym wieczorem ze względu na bezsenność.To samo tyczy innych alkoholi.Bezalkoholowe piwo pomoże jeśli chmielowe szyszki zaleje się gorącą wodą.Pomimo gorzkiego smaku pomaga na depresję.Można podać z jedną dużą,czy małą łyżeczkę tego piwa.Dobry jest też wyciąg z chmielu-lupulina prosto z apteki. Wino czerwone jak i winogrona oczyszcza naczynia krwionośne,odmładza ,działa przeciwnowotworowo.Tak działają wina wytrawne i półwytrawne.Picie czerwonego wina dobra jest na krew i ożywia,ale w rozsądnych ilościach.