Kwintesencją karnawału jest dobra zabawa doprawiona pysznymi, małymi smakołykami. Agnieszka Maciąg przekonuje, że udane przyjęcie karnawałowe wcale nie musi być okupione godzinami spędzonymi w kuchni. Proste i smaczne potrawy, które co ważne powstają w mgnieniu oka to klucz do sukcesu.
Agnieszka Maciąg zabiera nas w egzotyczną podróż. Na przystawkę proponuje bruschettę z pomidorami, czosnkiem i bazylią, rozgrzewające krewetki lub tapenadę z czarnych oliwek z kaparami. Na pierwsze danie podana zostaje wspaniała i mocno rozgrzewająca tajska zupa z mlekiem kokosowym.
Danie główne to inspirowany kuchnią chińską makaron sojowy z cukinią. Uwieńczeniem uczty jest obłędny deser panna cotta z musem truskawkowym i granatami na szczęście.
Te pyszne dania są bardzo proste w wykonaniu. Dlatego naprawdę warto je przygotować dla siebie, dla bliskich i dla przyjaciół! W sam raz wpasują się w klimat Nowego Roku oraz w pozytywny nastrój, jaki niesie ze sobą karnawał.
Przepisy na przedstawione potrawy znajdziesz w luksusowym magazynie dla kobiet "Uroda Życia".
Więcej informacji na temat luksusowego miesięcznika dla kobiet "Uroda Życia" >>>
Zimowe przepisy Agnieszki Maciąg
W nowym numerze luksusowego magazynu dla kobiet "Uroda Życia" Agnieszka Maciąg dzieli się swoimi sposobami na karnawałowe pyszności. Zdradza też przepisy na rodzinne smakołyki, które skutecznie rozgrzeją nawet w największe mrozy.
ocena: 4/5 głosów: 6