Żołądkowa Gorzka w nowej butelce

Nowa butelka Żołądkowej Gorzkiej podkreśla tradycyjny wizerunek marki.

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Żołądkowa Gorzka w nowej butelce
W Żołądkowej Gorzkiej z najwyższą starannością odtworzono dawne receptury, których szlachetność podkreśla nowoczesne, „beczułkowate” opakowanie. Szeroka etykieta o dużej powierzchni, opatrzona wizerunkiem beczki, nie tylko komunikuje proces leżakowania trunku, ale także łagodzi konsumenckie obyczaje, zachęcając do delektowania się i relaksu.
Niezmieniona receptura Żołądkowa Gorzka, w godnej jej sławy butelce, dla swoich wielbicieli pozostała wciąż jedynym w swoim rodzaju połączeniem dwóch żywiołów smaku – ożywczej goryczki z kojącą słodyczą. To jedyna polska wódka gatunkowa, która dla osiągnięcia właściwego smaku i aromatu leżakuje przed rozlaniem. Właśnie ten czas leżakowania Żołądkowej Gorzkiej czyni ją godnym spadkobiercą polskiej tradycji.

Tajemnica smaku Receptura Żołądkowej Gorzkiej zawiera w sobie znakomitą kompozycję nalewów z ziół i owoców, co jest tym bardziej niezwykłe, że łączenie tych dwóch elementów wymaga wielkich umiejętności. Nalewy na zioła dojrzewają w ciemności, z dala od światła, w przeciwieństwie do nalewów owocowych, które bez słońca nie rozwiną pełnego bukietu smaku ani zapachu. To czyni z niej trunek o wyjątkowych właściwościach - poprawia samopoczucie, rozgrzewa, odpręża i jest dobra na trawienie.

Żołądkowa Gorzka - ulubiona wódka Polaków

Żołądkowa Gorzka trafiła do wszystkich miejsc w Polsce: na wesela, imprezy rodzinne, wyprawy górskie, eskapady wędkarskie. Siedzi w kredensach naszych ciotek, i piersiówkach naszych wujków. Rozwieźliśmy ją też my, Polacy po całym świecie jako esencję tego, co w Polsce najlepsze.Jak ją smakować? Zmrożona i podawana w małych kieliszkach (shoty) najlepiej wydobywa jej charakter lub na wzór szkockiej whisky – w szklankach z dodatkiem kruszonego lodu oraz soków ze świeżych owoców. Stanowi też doskonały składnik rozluźniających, kolorowych drinków.