W Żołądkowej Gorzkiej z najwyższą starannością odtworzono dawne receptury, których szlachetność podkreśla nowoczesne, „beczułkowate” opakowanie. Szeroka etykieta o dużej powierzchni, opatrzona wizerunkiem beczki, nie tylko komunikuje proces leżakowania trunku, ale także łagodzi konsumenckie obyczaje, zachęcając do delektowania się i relaksu.
Niezmieniona receptura Żołądkowa Gorzka, w godnej jej sławy butelce, dla swoich wielbicieli pozostała wciąż jedynym w swoim rodzaju połączeniem dwóch żywiołów smaku – ożywczej goryczki z kojącą słodyczą. To jedyna polska wódka gatunkowa, która dla osiągnięcia właściwego smaku i aromatu leżakuje przed rozlaniem. Właśnie ten czas leżakowania Żołądkowej Gorzkiej czyni ją godnym spadkobiercą polskiej tradycji.
Tajemnica smaku Receptura Żołądkowej Gorzkiej zawiera w sobie znakomitą kompozycję nalewów z ziół i owoców, co jest tym bardziej niezwykłe, że łączenie tych dwóch elementów wymaga wielkich umiejętności. Nalewy na zioła dojrzewają w ciemności, z dala od światła, w przeciwieństwie do nalewów owocowych, które bez słońca nie rozwiną pełnego bukietu smaku ani zapachu. To czyni z niej trunek o wyjątkowych właściwościach - poprawia samopoczucie, rozgrzewa, odpręża i jest dobra na trawienie.
Niezmieniona receptura Żołądkowa Gorzka, w godnej jej sławy butelce, dla swoich wielbicieli pozostała wciąż jedynym w swoim rodzaju połączeniem dwóch żywiołów smaku – ożywczej goryczki z kojącą słodyczą. To jedyna polska wódka gatunkowa, która dla osiągnięcia właściwego smaku i aromatu leżakuje przed rozlaniem. Właśnie ten czas leżakowania Żołądkowej Gorzkiej czyni ją godnym spadkobiercą polskiej tradycji.
Tajemnica smaku Receptura Żołądkowej Gorzkiej zawiera w sobie znakomitą kompozycję nalewów z ziół i owoców, co jest tym bardziej niezwykłe, że łączenie tych dwóch elementów wymaga wielkich umiejętności. Nalewy na zioła dojrzewają w ciemności, z dala od światła, w przeciwieństwie do nalewów owocowych, które bez słońca nie rozwiną pełnego bukietu smaku ani zapachu. To czyni z niej trunek o wyjątkowych właściwościach - poprawia samopoczucie, rozgrzewa, odpręża i jest dobra na trawienie.