PIEROGI NADZIEWANE KASZĄ GRYCZANĄ i TWAROGIEM

  • 1

Przepis udostępniła restauracja Malinowy Ogród z Gdańska.

         
ocena: 0/5 głosów: 0
PIEROGI NADZIEWANE KASZĄ GRYCZANĄ i TWAROGIEM

Mąka 500 g
Mleko 300ml
Jajka 2 szt.
Sól
Twaróg 250 g
Kasza gryczana 100g
Cebula 1 szt.
Czosnek 2 ząbki
Natka pietruszka 1 pęczek
Wędzony boczek 200g

Mąkę przesiać, dodać do niej sól. Mleko lekko podgrzać, dodać do mąki i zagnieść ciasto, dodać jajko i dalej wyrabiać. Kaszę gryczaną ugotować. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Wystudzoną kaszę połączyć z mielonym twarogiem oraz boczkiem i cebulą. Gotowy farsz doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki i surowe jajko. Rozwałkować ciasto, wykrawać szklanką krążki, dodawać po łyżce farszu i zagniatać pierogi. Gotowe pierogi gotować w osolonej wodzie. Podawać z kwaśną śmietaną lub polane roztopionym masłem z posiekaną pietruszką.

ul.Pegaza 2
80-299 Gdańsk
tel 58-554-61-43
kom 533-012-788
www.malinowyogrod.pl

Z dumą informujemy, że :

zdobyliśmy nagrodę główną Grand Prix w jubileuszowej 10 edycji konkursu Gastronom Pomorza 2010. Poprzez tą nagrodę jury oraz liczne grono konsumentów doceniło pięcioletnią pracę restauracji Malinowy Ogród i oferowanego przez nią cateringu.