Strona główna Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów

Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów

jagienka - Porady kulinarne: Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów

Srebrny Ekspert
Artykuły: 172
zdjęcia: 1 z 1
Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

ciasta surowe i pieczone, sosy różne rodzaje- zamrażanie


CIASTO SUROWE: Jeśli zamierzamy zamrozić surowe ciasto, dodajemy do niego podwójną porcję proszku do pieczenia, ponieważ w niskich temperaturach traci on skuteczność, poza tym należy dodać nieco więcej cukru. Ciasto surowe możemy przechowywać przez 2 miesiące. CIASTO PIECZONE: Zamrażać można wszystkie rodzaje ciasto pieczonych kuche czy drożdżowe oprócz biszkoptowego. Nie mrozimy kremów oraz ozdób, np. owoców kandyzowanych. Dekorujemy nimi ciasto po rozmrożeniu, dopiero przed podaniem na stół. SOSY: W zamrażalniku można trzymać sos beszamelowy, pomidorowy, chrzanowy, cebulowy i grzybowy. Przygotowujemy je bez dodatku śmietany. Dodajemy ją przed podaniem, już po rozmrożeniu i pilnujemy, by nie zagotować wtedy sosu. Zamrożone sosy trzeba zużyć przed upływem 4 miesięcy.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

  • Wygraj kartę o wartości 200zł! Wygraj kartę o wartości 200zł!

    Czy znasz produkty Hortex, które zawierają
paprykę? Wymień przynajmniej trzy i napisz: jakie
 jest Twoje ulubione danie z papryką? Uzasadnij
swoją odpowiedź. Do wygrania 5 kart DUKA o wartości 200 zł każda. Konkurs trwa od 18.03. do 31.03. Zapraszamy!

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane