Strona główna Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów

Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów

jagienka - autor porady Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów offline

Srebrny Ekspert
Artykuły: 172
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

ciasta surowe i pieczone, sosy różne rodzaje- zamrażanie


CIASTO SUROWE: Jeśli zamierzamy zamrozić surowe ciasto, dodajemy do niego podwójną porcję proszku do pieczenia, ponieważ w niskich temperaturach traci on skuteczność, poza tym należy dodać nieco więcej cukru. Ciasto surowe możemy przechowywać przez 2 miesiące. CIASTO PIECZONE: Zamrażać można wszystkie rodzaje ciasto pieczonych kuche czy drożdżowe oprócz biszkoptowego. Nie mrozimy kremów oraz ozdób, np. owoców kandyzowanych. Dekorujemy nimi ciasto po rozmrożeniu, dopiero przed podaniem na stół. SOSY: W zamrażalniku można trzymać sos beszamelowy, pomidorowy, chrzanowy, cebulowy i grzybowy. Przygotowujemy je bez dodatku śmietany. Dodajemy ją przed podaniem, już po rozmrożeniu i pilnujemy, by nie zagotować wtedy sosu. Zamrożone sosy trzeba zużyć przed upływem 4 miesięcy.

Komentarze do Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane