Strona główna Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów

Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów

jagienka - Porady kulinarne: Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów

Srebrny Ekspert
Artykuły: 172
zdjęcia: 1 z 1
Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

ciasta surowe i pieczone, sosy różne rodzaje- zamrażanie


CIASTO SUROWE: Jeśli zamierzamy zamrozić surowe ciasto, dodajemy do niego podwójną porcję proszku do pieczenia, ponieważ w niskich temperaturach traci on skuteczność, poza tym należy dodać nieco więcej cukru. Ciasto surowe możemy przechowywać przez 2 miesiące. CIASTO PIECZONE: Zamrażać można wszystkie rodzaje ciasto pieczonych kuche czy drożdżowe oprócz biszkoptowego. Nie mrozimy kremów oraz ozdób, np. owoców kandyzowanych. Dekorujemy nimi ciasto po rozmrożeniu, dopiero przed podaniem na stół. SOSY: W zamrażalniku można trzymać sos beszamelowy, pomidorowy, chrzanowy, cebulowy i grzybowy. Przygotowujemy je bez dodatku śmietany. Dodajemy ją przed podaniem, już po rozmrożeniu i pilnujemy, by nie zagotować wtedy sosu. Zamrożone sosy trzeba zużyć przed upływem 4 miesięcy.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Prawidłowe mrożenie ciasta i sosów  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane