Jak skomponować obiad dla dziecka?
„Mamo, tato, ja nie chcę!” - nie ma rodzica, który choć raz nie usłyszałby tego zdania z ust swojej pociechy. Czasem powodem jest gust kulinarny malucha a czasem… źle skomponowany posiłek!
„Mamo, tato, ja nie chcę!” - nie ma rodzica, który choć raz nie usłyszałby tego zdania z ust swojej pociechy. Czasem powodem jest gust kulinarny malucha a czasem… źle skomponowany posiłek!
Nadszedł czas na kolejną porcję doskonałych i absolutnie wyjątkowych przepisów! Katarzyna Jankowska, tytułowa Mama Alergika wydała właśnie kolejną książkę - tym razem z propozycjami na specjalne okazje!
To my, rodzice odpowiadamy za jedzenie naszych dzieci, za ich rozwój fizyczny i psychiczny. Dlatego zwróćmy większą uwagę na znaczenie prawidłowego żywienia naszych milusińskich.
Żywienie niemowląt i małych dzieci to nie lada wyzwanie. Co zatem podawać, by zminimalizować ryzyko wystąpienia nieprzyjemnych dolegliwości?
To także ważny posiłek w ciągu dnia. Powinien być lekki, a jednocześnie na tyle sycący, by zapewnić dzieciom potrzebną dawkę energii aż do kolacji. Zapoznajcie się z moimi propozycjami!
Żywienie dzieci wymaga szczególnej uwagi - musi być odpowiednio zbilansowane i dopasowane do wieku dziecka. W artykule podpowiem Wam, co można przygotować pociechom na śniadanie, by było ono zdrowe i smaczne.
Dużą rolę w żywieniu dzieci w wieku szkolnym, odgrywa drugie śniadanie. Dlaczego jest ono takie ważne? Co najlepiej przygotować, aby zapewnić zbilansowany posiłek?
8 listopada będziemy obchodzić Dzień Zdrowego Śniadania. Z tego powodu warto przypomnieć sobie, jak ważne jest prawidłowe i regularne odżywianie, szczególnie istotne w przypadku dzieci, ponieważ dostarcza im wielu witamin oraz energii, tak bardzo potrzebnych do aktywnego funkcjonowania w ciągu dnia.
Zobacz ciekawe pomysły na wykorzystanie czekolady, ciasta naleśnikowego oraz oraz białego sera.
Chcesz zmienić dietę dziecka? Zacznij od zmiany domowego jadłospisu. Zobacz jak powinno wyglądać drugie śniadanie.