Dlaczego nie powinno się trzymać cebuli w lodówce?
Lodówka to podstawowy sprzęt w kuchni do przechowywania wielu produktów. Jednak nie wszystkie produkty powinny do niej trafić. Jednym z nich jest cebula. Sprawdźcie dlaczego!
Lodówka to podstawowy sprzęt w kuchni do przechowywania wielu produktów. Jednak nie wszystkie produkty powinny do niej trafić. Jednym z nich jest cebula. Sprawdźcie dlaczego!
Czyli proste rady jak kupować, przechowywać i używać żywności tak, aby nie musieć jej później wyrzucać
Zioła to jeden z najbardziej aromatycznych dodatków do potraw. Nie wszystkie sposoby utrwalania żywności zachowają ich walory smakowe i zapachowe. Dowiedz się, jak uniknąć sytuacji w której stwierdzisz, że Twoje zioła nie mają smaku lub zapachu.
Spiżarnia służy do przechowywania żywności - to taki praktyczny, podręczny magazyn. Warto poważnie zastanowić się nad zagospodarowaniem miejsca w swoim domu.
Lodówka to urządzenie w domu, do którego sięgamy chyba najczęściej. Przechowujemy w niej masę produktów, jednak większość z nich nie powinna się tam znaleźć! O jakie produkty chodzi?
Mrożenie, to jeden z najpopularniejszych sposobów przechowywania żywności. Co zatem warto wiedzieć o tym sposobie?
Zioła to niezbędny element i składnik do wielu dań, sałatek itd... Ciężko jest sobie wyobrazić zupę, czy mięso bez ich udziału. Co zrobić żeby towarzyszyły nam zimą?
Suszenie to metoda utrwalania żywności znana od wieków i nadal chętnie stosowana. Należy jednak mieć chociaż podstawową wiedzę, jak i co suszyć, by żywność pozostawała pełnowartościowa.
Przed świętami kupujemy różne wędliny, robimy dużo potraw oraz ciast. Nie wszystko da się zjeść na czas, czasami wędliny zbyt długo zalegają w naszych lodówkach i potem trzeba je odświeżyć. Zobacz jak to zrobić.
Pora na jesienne porządki w ogrodach i sadach...