Biszkopt z makiem najczęściej piecze się w okresie świąt, np. Bożego Narodzenia lub Wielkanocy. Tradycyjne ciasto biszkoptowe z makiem można przełożyć dodatkowo kremem lub dżemem. Do masy makowej najczęściej dodaje się bakalie, np. orzechy, suszone owoce oraz miód. Mak wcześniej zalewa się wodą, a po ostygnięciu miele w maszynce do mielenia mięsa minimum 2 razy. Wierzch biszkoptu można polać polewą czekoladową lub oprószyć cukrem pudrem. 

Polecane przepisy do kategorii Biszkopt z makiem

Znaleźliśmy 42 przepisów w kategorii Biszkopt z makiem

Rolada makowa

Rolada makowa

kasandra6 kasandra6
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Orzechowe z makiem

Orzechowe z makiem

aga-25 aga-25
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Inny makowiec

Inny makowiec

aga-25 aga-25

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ciasto makowe

Ciasto makowe

Mati13 Mati13

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

ciasto  kawowo makowe

ciasto kawowo makowe

volce volce

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Biszkopt z makiem 7

Biszkopt z makiem 7

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Biszkopt z makiem 4.

Biszkopt z makiem 4.

jurata jurata

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Biszkopt z makiem

Biszkopt z makiem

danusia29 danusia29

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Biszkopt z makiem

Biszkopt z makiem

aga-25 aga-25

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: