Strona główna Temperatura i czas pieczenia drobiu

Temperatura i czas pieczenia drobiu

Editha - Porady kulinarne: Temperatura i czas pieczenia drobiu

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 6
zdjęcia: 1 z 1
Temperatura i czas pieczenia drobiu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Nie wiesz jak długo trzymać kaczkę w piekarniku? Przeczytaj tę poradę!


Prawie każdy z nas robi pieczenie z drobiu. Bardzo często szykując pieczoną kaczkę, czy kurkę zastanawiamy się w jakiej temperaturze i ile czasu trzymać nasze ptaszysko.

Postaram się pomóc

- kurczak mały (do 1 kg) 200stC 15- 20 min - kurczak duży (1- 1,5 kg) 200stC 30-35 min - kura swojska- 200stC, 18 min na każde 0,5 kg mięsa + 18 min - kapłon- 190stC, 23 min na każde 0,5 kg mięsa

- gęś- 175stC, 23 min na każde 0,5 kg mięsa - kaczka- 175stC, 25 min na każde 0,5 kg mięsa - indyk lub indyczka 175stC, 18 min na każde 0,5 kg do 4,5 kg mięsa

- indyk lub indyczka 175stC, 21 min na każde 0,5 kg powyżej 4,5 kg mięsa + 20 minut

Ja osobiście często korzystam z tych norm i jestem zadowolona. Mam nadzieję, że Wy również będziecie.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Temperatura i czas pieczenia drobiu  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane