Strona główna Temperatura i czas pieczenia drobiu

Temperatura i czas pieczenia drobiu

Editha - Porady kulinarne: Temperatura i czas pieczenia drobiu

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 6
zdjęcia: 1 z 1
Temperatura i czas pieczenia drobiu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Nie wiesz jak długo trzymać kaczkę w piekarniku? Przeczytaj tę poradę!


Prawie każdy z nas robi pieczenie z drobiu. Bardzo często szykując pieczoną kaczkę, czy kurkę zastanawiamy się w jakiej temperaturze i ile czasu trzymać nasze ptaszysko.

Postaram się pomóc

- kurczak mały (do 1 kg) 200stC 15- 20 min - kurczak duży (1- 1,5 kg) 200stC 30-35 min - kura swojska- 200stC, 18 min na każde 0,5 kg mięsa + 18 min - kapłon- 190stC, 23 min na każde 0,5 kg mięsa

- gęś- 175stC, 23 min na każde 0,5 kg mięsa - kaczka- 175stC, 25 min na każde 0,5 kg mięsa - indyk lub indyczka 175stC, 18 min na każde 0,5 kg do 4,5 kg mięsa

- indyk lub indyczka 175stC, 21 min na każde 0,5 kg powyżej 4,5 kg mięsa + 20 minut

Ja osobiście często korzystam z tych norm i jestem zadowolona. Mam nadzieję, że Wy również będziecie.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Temperatura i czas pieczenia drobiu  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane