153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE

  • 1

SIOSTRY ANASTAZJI Dzięki nowej książce Siostry Anastazji zatrzymasz smak lata!

         
ocena: 5/5 głosów: 2
153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE
Jeszcze nie tak dawno, kilkadziesiąt lat temu, w niemal każdym domu, od wiosny do późnej jesieni, trwała krzątanina. W spiżarni przybywało słoików, słojów, kamionkowych garnków z przygotowanymi na zimę owocami, sokami, jarzynami, grzybami, a nawet klarowanym masłem. Dziś wiele z nich możemy znaleźć na sklepowych półkach. Nic jednak nie zastąpi domowego smaku oraz satysfakcji z samodzielnie przygotowanych specjałów.

W najnowszej książce "153 przetwory i dania mięsne" Siostra Anastazja podpowiada, jak sporządzić znakomite dżemy, konfitury, marynaty, sałatki i inne smakołyki z owoców, warzyw i grzybów. Zamieszcza także przepisy na fantazyjne a proste wykonaniu dania z drobiu, mięsa i ryb. To prawdziwa uczta dla smakoszy!

- - - - -
Domowe przetwory wracają do łask. Pozwalają zachować aromaty lata, wzbogacają codzienne menu i stają się wizytówką niejednej kuchni.
Autorka kulinarnych bestsellerów podpowiada jak sporządzić znakomite dżemy, konfitury, marynaty, sałatki i inne specjały z owoców, warzyw i grzybów. Proponuje ponadto przepisy na fantazyjne, a proste w wykonaniu dania z drobiu, mięsa wołowego, wieprzowego i ryb.
Z Siostrą Anastazją przyrządzisz wyłącznie smakołyki!


153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI
ss. 224, format 146x202 mm, oprawa twarda
cena det. 32.00 zł


- - - - -
S. Anastazja Pustelnik ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości od lat gotuje i piecze dla krakowskich ojców jezuitów, ale jej przygoda kulinarna zaczęła się ponad 30 lat temu w rodzinnym domu. Jej pierwsze wypieki były proste, zwykłe zawijańce z makiem i marmoladą. Z biegiem czasu gotowanie i pieczenie stało sie jej pasją, a jej kulinarną wizytówką są serniki przyrządzane na kilkadziesiąt sposobów.

Dziś siostra Anastazja jest mistrzynią ciast i innych specjałów, których smak podbił serca i podniebienia Polaków. Jej wypieków smakowały takie osobistości jak: Anna Świderkówna,  Władysław Bartoszewski, kard. Franciszek Macharski,  Jerzy Buzek,  Leszek Kołakowski i inni.

Jest autorką 5 bestesellerów kulinarnych, wydanych w łącznym nakładzie ponad 1 300 000 tys. egzemplarzy.  W 2008 r. otrzymała Nagrodę Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.