Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Obiad w domu czy w restauracji?
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Obiad w domu czy w restauracji?

Utarło się, nie wiedzieć czemu, że rodzinny obiad powinien być spożywany w domu. I biedna gospodyni, chcąc, nie chcąc, pędzi do kuchni, przygotowywać kulinarne cuda.

Ryby - co wiemy o rybach?
  • 7
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Porady kulinarne

Ryby - co wiemy o rybach?

Ryby są najlepszym źródłem białka i tłuszczów zwierzęcych, które charakteryzują się bardzo wysoką przyswajalnością przez organizm człowieka (97%)...

Ryby nie tylko od święta
Tit Tit | Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286
Ryby

Ryby nie tylko od święta

Popularny karp, nie jest najbardziej wartościową rybą. Istnieje za to wiele bogatych w witaminy i składniki odżywcze ryb, które powinny znaleźć się w naszym jadłospisie.

Jak dobierać składniki?
Misiunia Misiunia | Kucharz | Przepisów: 8, Artykułów: 1
Ciasta

Jak dobierać składniki?

Nikt nigdy nie wie ile wsypać mąki. Nikt też nigdy nie wie czy dodać, czy nie dodać soli. Na te pytania odpowiem Ci właśnie ja!!

Owoce morza - czyli frutti di mare
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Owoce morza - czyli frutti di mare

Jeszcze niedawno smakiem owoców morza mogliśmy delektować się tylko podczas podróży do krajów śródziemnomorskich lub zakątków świata położonych nad głębokimi morzami i oceanami.