Do swojej codziennej diety powinniśmy wpisać
ryby i dania z ryb.
Ryby przedłużają młodość, chronią przed wieloma chorobami oraz
są cennym źródłem witamin i kwasów.
Jakie są
zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa
tuńczyk,
jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dowiesz się,
dlaczego nie każdy może jeść dorsza, jakie walory nie tylko smakowe ma mintaj oraz poznasz zalety jedzenia ryb i dowiesz się
jak kupić świeżą rybę.
Przygotowanie
smacznej panierki do ryb, już nie będzie problemem. Służymy poradą na panierkę, dzięki, której ryba będzie smaczna i chrupiąca.
Nie lubisz
zapachu ryby, który unosi się w trakcie smażenia? Prezentujemy porady na temat
smażenia ryb a także pozbycia się jej nieprzyjemnego zapachu z rąk.
Pamiętaj o tym, że ryby są stosunkowo nietrwałym produktem.
Ryby świeże najlepiej jest spożywać w dniu ich zakupu. Ryby, które uległy rozmrożeniu nie wolno zamrażać ponownie, dzięki temu unikniesz zatrucia pokarmowego.
Dowiesz się także jak kupować rybę mrożoną oraz jak sprawdzić, czy nie przeleżała w zamrażarce w sklepie zbyt długo.