

Czas grillowania wołowiny
Podajemy tabelę zawierającą optymalny czas grillowania wołowiny i cielęciny
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Podajemy tabelę zawierającą optymalny czas grillowania wołowiny i cielęciny
Różnorodność naszych potraw potrafi zaskoczyć niejednego Polaka. Sprawdź, co kryje się pod terminami czasem już zapomnianymi
Przewodnik po krainie chińskich kulinariów podpowie, jak nie zagubić się w gąszczu obcych nazw
Przewodnik po smakowitych serach wywodzących się z Francji
Taki słownik na pewno przyda się tym, którzy zechcą ugotować coś włoskiego
Tabele podające temperatury pieczenia wybranych ciast oraz mięs przydadzą się każdemu
Kiedy pod ręką brak nam wagi, a chcemy coś ugotować - wystarczy znać najważniejsze przeliczniki kuchenne
jeśli macie problem z plamami po winie:)
Spożywanie pistacji przynosi dużo korzyści.Pistacje są źródłem ponad30 witamin i minerałów,wyróżniają się też wysokością potasu,fitosteroli.
Typ mąki pszennej określa się na podstawie substancji mineralnych.Wyróżnić można następujące typy mąki:tortowa,poznańska,wrocławska itp.