Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Słownik potraw polskich
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729
Kulinarne ABC

Słownik potraw polskich

Różnorodność naszych potraw potrafi zaskoczyć niejednego Polaka. Sprawdź, co kryje się pod terminami czasem już zapomnianymi

Pistacje
marietta marietta | Srebrny Ekspert | Przepisów: 2157, Artykułów: 15
Kącik Babci Halinki

Pistacje

Spożywanie pistacji przynosi dużo korzyści.Pistacje są źródłem ponad30 witamin i minerałów,wyróżniają się też wysokością potasu,fitosteroli.

Typowa mąka.
  • 1
marietta marietta | Srebrny Ekspert | Przepisów: 2157, Artykułów: 15
Kącik Babci Halinki

Typowa mąka.

Typ mąki pszennej określa się na podstawie substancji mineralnych.Wyróżnić można następujące typy mąki:tortowa,poznańska,wrocławska itp.