Aromatyczne zioła i przyprawy to niezastąpiony dodatek do wszelkich dań – śniadań, obiadów, deserów, przystawek, zup. Przyprawy dodają wyrazistości każdej potrawie.

Najbardziej znane i najczęściej stosowane przyprawy to sól i pieprz – nasz  nieodłączny zestaw w każdej kuchni.
 
Specjalnie dla Was opisujemy zarówno tradycyjne, jak i oryginalne przyprawy m.in. lebiodka, cynamon, oregano, anyż.

Zobaczcie, jak stosować i przechowywać przyprawy, aby cieszyć się ich aromatem i smakiem na dłużej.

Czy wiecie, że przyprawy dodają nam zdrowia? Prezentujemy Wam przyprawy, która warto stosować w swojej codziennej, zdrowej diecie.

Dzięki nam dowiecie się skąd wziął się proszek do pieczenia i dlaczego używamy go do ciasta. Poznacie historię najbardziej uniwersalnej przyprawy świata oraz zapoznacie się z nowościami na półkach z przyprawami w sklepach.


Sól czosnkowa Galeo
Galeo Galeo | Mistrz Kuchni | Przepisów: 94, Artykułów: 77
Przyprawy

Sól czosnkowa Galeo

Solą czosnkową można przyprawiać sałatki, surówki, zupy, sosy, potrawy z mięs, ryby, warzywa, jaja i sery.

Proszek do pieczenia Galeo
Galeo Galeo | Mistrz Kuchni | Przepisów: 94, Artykułów: 77
Przyprawy

Proszek do pieczenia Galeo

Proszek do pieczenia Galeo to nieodzowny dodatek do wszelkiego rodzaju biszkoptów, ciastek, bab, ciast kruchych i wypieków wytrawnych.

Czosnek granulowany
Galeo Galeo | Mistrz Kuchni | Przepisów: 94, Artykułów: 77
Przyprawy

Czosnek granulowany

Czosnek granulowany ma ostry, charakterystyczny zapach oraz palący, słodkawy smak.