

Konkurs - Znam serwis gotujmy.pl
Przyłącz się do zabawy i wygraj 1 z 10 książek - Smakując Toskanię!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Przyłącz się do zabawy i wygraj 1 z 10 książek - Smakując Toskanię!
Zupa przesolona? Oto sposób jak temu zapobiec!
Nasza znana i ceniona pietruszka
Brukselki znamy głównie z zup jarzynowych. Warto odkryć ich nieograniczone możliwości w kuchni.Można z nich przygotować jako farsz do tart. omlet lub podać z owocami!
Wystarczy posmarować garnek masłem.
Do gotującego mleka należy wrzucić kostkę lodu.
Zabawny dowcip o językowym nieporozumieniu między gościem a obsługą hotelową
Smaczna mąka z kaszy
Czosnek nasza zmora - ale jest na niego sposób.
Olej dodajmy do makaronu tylko wtedy, gdy nie będzie on podawany z sosem.