gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Zupa
Zupa przesolona? Oto sposób jak temu zapobiec!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Zupa przesolona? Oto sposób jak temu zapobiec!
bogusia19
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 222, Artykułów: 12Nasza znana i ceniona pietruszka
nathaliye
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 38Brukselki znamy głównie z zup jarzynowych. Warto odkryć ich nieograniczone możliwości w kuchni.Można z nich przygotować jako farsz do tart. omlet lub podać z owocami!
aginaa
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1085, Artykułów: 14Wystarczy posmarować garnek masłem.
aginaa
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1085, Artykułów: 14Do gotującego mleka należy wrzucić kostkę lodu.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Zabawny dowcip o językowym nieporozumieniu między gościem a obsługą hotelową
TeresaJ
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 37, Artykułów: 129Smaczna mąka z kaszy
bogusia19
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 222, Artykułów: 12Czosnek nasza zmora - ale jest na niego sposób.
aginaa
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1085, Artykułów: 14Olej dodajmy do makaronu tylko wtedy, gdy nie będzie on podawany z sosem.
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Zupa grzybowa, babka ziemniaczana czy piwo kozicowe, to tylko niektóre z dań typowych dla Mazowsza.