Tymi pierogami oczarujesz gości! Poznaj 2 oryginalne przepisy
Poznaj niebanalne przepisy na pierogi i dowiedz się, jak uformować charakterystyczną falbankę oraz warkoczyk. Czy warto kupić maszynkę do lepienia pierogów? Sprawdź!
Poznaj niebanalne przepisy na pierogi i dowiedz się, jak uformować charakterystyczną falbankę oraz warkoczyk. Czy warto kupić maszynkę do lepienia pierogów? Sprawdź!
Czy z młodych ziemniaków wyjdą dobre placki ziemniaczane? Zobacz, jak smażyć placki ziemniaczane, by były chrupiące i pyszne, czym je przyprawić oraz jak serwować. Wypróbuj nasz przepis na placki ziemniaczane z młodych ziemniaków!
Alergicy lub weganie mogą przygotowywać naleśniki bez jaj bądź glutenu. Smak pozostanie ten sam, wystarczy zastąpić jajka np. papką z płatków owsianych.
Puszyste, lekkie, idealnie komponujące się ze słodkimi i wytrawnymi sosami. Mowa o coraz popularniejszych pampuchach, które warto zaserwować sobie w domu - podpowiadamy, jak je przygotować!
Ser żółty to produkt, który jest wykorzystywany w kuchni bardzo często. U mnie w domu, przede wszystkim do: kanapek, makaronu, zapiekanek, zup czy mięs. Warto dowiedzieć się o nim więcej, by gotowanie z serem w roli głównej było łatwiejsze.
Mąka, jest niezastąpiona w każdej kuchni. Bez tego produktu nie mielibyśmy chleba, ciast, naleśników czy pierogów. Jakie są jej rodzaje i co zawiera? Przkonajcie się sami.
Przypalone mleko nie musi być już do wyrzucenia. Jest na to sposób, aby odzyskało swój poprzedni smak.
Jak przygotować idealną jajecznicę aby nie była ona za sucha?
Mąka - rodzaje i zastosowanie jej w kuchni.
Jak przygotować pyszne kluski lane? Oto moja porada.