

Jedź na Cejlon z Beatą Pawlikowską!
Podróżniczka i pisarka Beata Pawlikowska zabierze Cię w miejsca, w które zwykli turyści nie docierają...
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Podróżniczka i pisarka Beata Pawlikowska zabierze Cię w miejsca, w które zwykli turyści nie docierają...
Nie od dziś wiadomo, że tajemnicą wyśmienitych dań z grilla są odpowiednie dodatki - np. smakowity ketchup - ketchup grillowy Dawtona!
Kefir to wspaniały i zdrowy napój orzeźwiający, odpowiedni na każdy dzień tygodnia...
Picie odpowiedniej ilości wody to jeden z najprostszych sposobów utrzymania zdrowia.
Zamiast szprycować się tabletkami, wystarczy wzbogacić swoje menu o produkty wzmacniające odpowrność
Sól to najstarsza przyprawa, jakiej używa człowiek....
Do smażenia kotletów, placków ziemniaczanych i do ciast z dużą ilościa tłuszczu używaj masła klarowanego....
Majeranek warto dodawac do ziemniaków, dań z warzyw strączkowych i kapusty...
suszone i wędzone śliwki dodaje się do wielu potraw...
Pożywienie ma ogromny wpływ na naszą kondycję, zdrowie i urodę..........