Jak ugotować kalafior?
Jak ugotować kalafior, żeby był smaczniejszy? Kalafior będzie słodszy jeśli dodasz do niego pół łyżeczki cukru lub odrobinę mleka.
Jak ugotować kalafior, żeby był smaczniejszy? Kalafior będzie słodszy jeśli dodasz do niego pół łyżeczki cukru lub odrobinę mleka.
Być może nawet nie wiesz, ale papryka ma płeć. Zobacz, po czym poznać, czy kupujesz paprykę płci żeńskiej czy męskiej i jakie to ma właściwie znaczenie.
Nie wyrzucaj liści młodej kalarepy: są smaczne i odżywcze. Podpowiadamy, do czego wykorzystać liście kalarepy i czy można jeść je na surowo.
Do przyrządzenia gęstej, słodkiej i delikatnej marchewki z groszkiem wystarczą nam świeże lub mrożone warzywa, trochę masła, mąki i przypraw. Wykonanie zajmuje zaledwie kilka chwil, a całość doskonale smakuje.
Szukasz pomysłu na obiad z sezonowymi warzywami? Wykorzystaj świeże zielone szparagi, dodaj ulubiony makaron, przygotuj szparagowy sos. Zobacz jak podać makaron ze szparagami, aby smakował wybornie!
Pasta z suszonych pomidorów to świetny dodatek pieczywa każdego rodzaju i krakersów. Wypróbuj ten przepis i zakochaj się w warzywnych pastach kanapkowych!
Czy można sobie wyobrazić jesienną kuchnię bez dyni? Absolutnie nie! Jednak dynia to nie tylko zupy i halloweenowe ozdoby. W najnowszym numerze Poradnika Domowego znajdziesz niebanalne przepisy na dynię! Podpowiadamy też, czym cechują się poszczególne odmiany.
Jak zrobić smaczną pastę z bakłażana? Czy warzywo trzeba wcześniej obrać albo upiec? Oto sprawdzony przepis na baba ghanoush czyli pastę z bakłażana, zwaną czasem wegetariańskim kawiorem. Podajemy przepis na ten smaczny dodatek!
Z nami obranie dyni to pestka! Zobacz, jak krok po kroku obrać dynię. Ta umiejętność przyda Ci się nie tylko w okolicach Halloween!
Która odmiana dyni będzie najlepsza na zupę, a która na placki dyniowe? Zobacz, jakie są najpopularniejsze rodzaje dyni i do czego je wykorzystać. Oto dynia hokkaido, kabocha, makaronowa, piżmowa i zwyczajna.