Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Kubek od Gotujmy.pl
  • 11
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Konkursy - zakończone

Kubek od Gotujmy.pl

Wszyscy użytkownicy i sympatycy kulinarnych poczynań mają szansę co miesiąc otrzymać oryginalny zielony kubek Gotujmy.pl. Ranking można śledzić na bieżąco na stronie...

Anyż na przeziębienie
  • 3
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kącik Babci Halinki

Anyż na przeziębienie

We współczesnej medycynie anyż używany jest jako środek rozkurczowy i wykrztuśny, w stanach zapalnych górnych dróg oddechowych...

Lizaki Akuku!
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Słodycze

Lizaki Akuku!

Powszechnie wiadomo, iż to dzieci są największymi łasuchami i wielbicielami lizaków.

Jak podawać gin
  • 2
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Jak podawać gin

Gin to rodzaj jałowcówki, najpopularniejszy w krajach anglosaskich. Ma cierpki i lekko gorzki smak, dlatego najczęściej łączy sie go z innymi napojami w drinkach.