Przy grypie, przeziębieniu, kaszlu i chrypie pomoże nalewka anyżowa.
Do przygotowania tego lekarstwa potrzebujemy: 8 gwiazdek anyżu, ćwierć kilograma cukru, pół szklanki wody, 25 ml spirytusu.
Do słoika wkładamy gwiazdki anyżu. Zalewamy syropem przygotowanym z wody i cukru. Słoik zakręcamy. Trzymamy w ciepłym pomieszczeniu przez dwa tygodnie. Po tym czasie odcedzamy syrop i mieszamy go ze spirytusem. Przelewamy do butelki, zażywamy po łyżeczce 3-4 razy dziennie.
Porada pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS
Do przygotowania tego lekarstwa potrzebujemy: 8 gwiazdek anyżu, ćwierć kilograma cukru, pół szklanki wody, 25 ml spirytusu.
Do słoika wkładamy gwiazdki anyżu. Zalewamy syropem przygotowanym z wody i cukru. Słoik zakręcamy. Trzymamy w ciepłym pomieszczeniu przez dwa tygodnie. Po tym czasie odcedzamy syrop i mieszamy go ze spirytusem. Przelewamy do butelki, zażywamy po łyżeczce 3-4 razy dziennie.
Porada pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS
akwaterma
elutka
tokijka
Zabija też nieprzyjemny zapach z ust...Słodki pocałunek- warto mieċ w kieszeni razem z goździkami...