

Łatwe oczyszczanie ryb
Ocet złagodzi łuski na skórze ryby.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Ocet złagodzi łuski na skórze ryby.
Kilka praktycznych rad, aby rosół był klarowny i smaczny. Przyda się to każdej gospodyni.
Stek z dinozaura przysmakiem? Nad tym, który dinozaur miał najsmaczniejsze mięso zastanawiają się paleontolodzy.
Ogłaszamy wyniki konkursu - Mięsa na Boże Narodzenie. Zobacz kto zdobył pojemniki próżniowe marki Vacuum.
Ciasteczka korzenne własnoręcznie zdobione wyglądają jak domowe i nieźle smakują.
Jestem bardzo zadowolona z tego sposobu czyszczenia płyty kuchennej. Tanie, szybkie, proste.
Migdały w polewie czekoladowej to super przekąska lub dodatek do ciast i deserów
W cyklu Bloger Tygodnia odwiedzamy blog "Rękoczyny i rękodzieło" autorstwa Elficznej, czyli Katarzyny Olejnik.
Mistrz kuchni Kurt Scheller pokazuje Katarzynie Cichopek, jak w środku zimy przygotować zdrowy i lekki lunch.
Porady, które mogą pomóc ocalić krem.