Triss
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1109, Artykułów: 98Jak zachować świeżość pieczywa?
Łatwy sposób na to, aby chleb był dłużej świeży.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Triss
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1109, Artykułów: 98Łatwy sposób na to, aby chleb był dłużej świeży.
rozmarzona.marzena
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 20, Artykułów: 31Przepisy nie zawsze jasno podają ile soku z cytryny jest potrzebne.
rozmarzona.marzena
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 20, Artykułów: 31Przyprawy w małych ilościach w plecaku – świetnie nadadzą się pojemniki po Tik Takach!
Konczi
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 1780, Artykułów: 135Letnie miesiące to czas dla każdej pani domu kiedy w kuchni wrze jednak latem zamrażalnik to dobra metoda przechowywania
agus205
| Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 3Ograniczamy kaloryczność potraw.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Sprawdź najlepsze przepisy na wakacyjne owoce - nektarynki i brzoskwinie na słodko, ostro ale zawsze pysznie!
agus205
| Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 3porada dotycząca ułożenia dodatków na pizzy
Triss
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1109, Artykułów: 98Sposób na pachnącą oliwę domową.
Triss
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1109, Artykułów: 98Jak poradzić sobie z osadem w garnku?
rozmarzona.marzena
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 20, Artykułów: 31W dzieciństwie byłam przekonana, że mój Tata kocha swoje noże prawie tak samo, jak kocha nas. Zawsze były czyste, suche i naostrzone. Na żadnym nie widziałam nigdy żadnej korozji.