Azjatyckie warzywa na patelnię

  • 3

Orientalną potrawę kuchni Dalekiego Wschodu możemy przygotować wykorzystując warzywa na patelnię o nazwie „Azja”.

         
ocena: 4/5 głosów: 1
Azjatyckie warzywa na patelnię

Kuchnia azjatycka przywodzi na myśl potrawy przygotowane z doskonałej jakości składników dobranych zarówno pod kątem kompozycji smakowej, jak również kolorystycznej. Już sam widok potrawy przyrządzonej z wielobarwnych warzyw pobudza nasz apetyt. Potęgują go wyrazisty zapach i smak uzyskiwane dzięki bogactwu przypraw takich, jak: imbir, cynamon, goździki, curry, kminek czy gałka muszkatołowa. Różnorodność wykorzystywanych składników sprawia, że kuchnia orientalna słynie z właściwości zdrowotnych, wzmacniających i rozgrzewających, a więc jest doskonała na chłodne, jesienne i zimowe wieczory.

Dzięki warzywom na patelnię „Azja” aromatyczne dania kuchni dalekowschodniej możemy z łatwością przygotować w domu. Unikalna kompozycja białej kapusty, czerwonej papryki, żółtej i pomarańczowej marchwi, zielonej fasoli szparagowej, białego selera i cebuli, zielonego pora oraz czarnych grzybów mung stanowi bazę do przyrządzania różnorodnych potraw. Wraz ze wzbogaconą mięsem drobiowym lub owocami morza „Azją” stworzymy małe, kulinarne arcydzieło ujmujące smakiem, zapachem i wyglądem.

„Azja” to kompozycja najwyższej jakości warzyw, które dzięki procesowi głębokiego zamrażania na długo zachowują świeżość. Wybór jarzyn charakterystycznych dla kuchni dalekowschodniej zapewnia, że mieszanka ta może stanowić gotowe danie dla jaroszy lub bazę do potraw orientalnych z wykorzystaniem mięsa czy też ryb. Warzywa na patelnię „Azja” w opakowaniu 450 gram kosztują ok. 3,70 zł. Produkt dostępny jest w sklepach spożywczych, super- i hipermarketach na terenie całego kraju.

Warzywa na patelnię „Azja” z grillowanymi krewetkami