Na balu serwowano ponad 10 różnych potraw, trafiających w najbardziej wyrafinowane gusta przywódców i osobistości wielu państw oraz przedstawicieli świata kultury, nauki i polityki z naszego kraju.
Były to między innymi, plastry owczego sera „bundz” i polnych pomidorów ze staropolskim olejem lnianym, pachnący pasztet z sarny pieczony w cieście maślanym z konfiturą z borówek, aromatyczny bulion z kurcząt z warzywami, sorbet cytrynowy, filet z mazurskiego sandacza podany z duszonymi kurkami i sosem z dzikich raków z koperkiem, kaczka pieczona z jabłkami, modrą kapustą i sosem z szarej renety z dodatkiem krupniku, a na deser kremówka z malinami. Jak się oficjalnie dowiadujemy z Rzeczpospolitej, jest to ulubiona restauracja obecnego jak również byłego Prezydenta.
„Ta wyjątkowa okazja wymagała specjalnego menu. Opracowaliśmy je w taki sposób aby goście Prezydenta Lecha Kaczyńskiego wspominali nie tylko oprawę artystyczną uroczystości, ale również niezapomniany, doskonały smak potraw. To się udało. Wiemy, że gościom smakowało jedzenie, a niektóre osoby dopytywały się o tajemnicę smaku dań”, mówi dyrektor zarządzający restauracją Nowa la Boheme, Arkadiusz Duranc.
Goście mieli okazję skosztować typowo polskich dań w nowej odsłonie. To mistrzowie łączenia smaków i tworzenia kompozycji, Waldemar Kossowski i Krzysztof Kowalski, postawili na tradycyjną polską kuchnię zaskakując innowacyjnymi przepisami gwarantującymi lekkość i niepowtarzalny smak potraw komponowanych z najwyższej jakości produktów.
Były to między innymi, plastry owczego sera „bundz” i polnych pomidorów ze staropolskim olejem lnianym, pachnący pasztet z sarny pieczony w cieście maślanym z konfiturą z borówek, aromatyczny bulion z kurcząt z warzywami, sorbet cytrynowy, filet z mazurskiego sandacza podany z duszonymi kurkami i sosem z dzikich raków z koperkiem, kaczka pieczona z jabłkami, modrą kapustą i sosem z szarej renety z dodatkiem krupniku, a na deser kremówka z malinami. Jak się oficjalnie dowiadujemy z Rzeczpospolitej, jest to ulubiona restauracja obecnego jak również byłego Prezydenta.
„Ta wyjątkowa okazja wymagała specjalnego menu. Opracowaliśmy je w taki sposób aby goście Prezydenta Lecha Kaczyńskiego wspominali nie tylko oprawę artystyczną uroczystości, ale również niezapomniany, doskonały smak potraw. To się udało. Wiemy, że gościom smakowało jedzenie, a niektóre osoby dopytywały się o tajemnicę smaku dań”, mówi dyrektor zarządzający restauracją Nowa la Boheme, Arkadiusz Duranc.
Goście mieli okazję skosztować typowo polskich dań w nowej odsłonie. To mistrzowie łączenia smaków i tworzenia kompozycji, Waldemar Kossowski i Krzysztof Kowalski, postawili na tradycyjną polską kuchnię zaskakując innowacyjnymi przepisami gwarantującymi lekkość i niepowtarzalny smak potraw komponowanych z najwyższej jakości produktów.