Po pierwsze należy pamiętać, aby składniki na przygotowanie biszkoptu miały temperaturę pokojową. Kilka godzin przed przygotowaniem ciasta należy wyjąć z lodówki jajka, a z szafki mąkę i proszek do pieczenia.
Po drugie jajka koniecznie muszą być świeże!
Po trzecie należy przesiać mąkę przez sito przed dodaniem jej do ciasta.
Po czwarte po dodaniu mąki do ciasta mieszamy masę za pomocą łyżki, a nie miksera.
Po piąte przygotowaną masę przekładamy niezwłocznie do blachy i wstawiamy do piekarnika - nie czekamy tylko od razu pieczemy!
Po szóste - aby piana z białek szybciej się ubiła dodajemy szczyptę soli do białek.
Po siódme biszkopt najlepiej upiec w formie wyłożonej papierem do pieczenia.
Po ósme należy starannie oddzielić białka od żółtek. Po dziewiąte cukier należy wsypywać do piany z białek stopniowo.
Po drugie jajka koniecznie muszą być świeże!
Po trzecie należy przesiać mąkę przez sito przed dodaniem jej do ciasta.
Po czwarte po dodaniu mąki do ciasta mieszamy masę za pomocą łyżki, a nie miksera.
Po piąte przygotowaną masę przekładamy niezwłocznie do blachy i wstawiamy do piekarnika - nie czekamy tylko od razu pieczemy!
Po szóste - aby piana z białek szybciej się ubiła dodajemy szczyptę soli do białek.
Po siódme biszkopt najlepiej upiec w formie wyłożonej papierem do pieczenia.
Po ósme należy starannie oddzielić białka od żółtek. Po dziewiąte cukier należy wsypywać do piany z białek stopniowo.