Biszkopt na roladę

  • 1

Spotkałam się z kilkoma opiniami, że biszkopt zawijany w roladę pęka. Jak temu zaradzić?

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Biszkopt na roladę
Pieczesz biszkopt na roladę i nie chcesz aby po zwinięciu nie popękał? Jeżeli zastosujesz się do tych wskazówek to Twój problem zniknie.

Po pierwsze: biszkopt piecz na blasze najlepiej z wyposażenia kuchenki wyłożonej papierem do pieczenia.

Po drugie: po upieczeniu biszkopta od razu połóż go na czystej ściereczce (najlepiej na brzegu ściereczki) papierem go góry i od razu delikatnie zdejmij papier.

Po trzecie: jeszcze ciepły biszkopt zwiń w rulon razem ze ściereczką i zostaw do całkowitego wystudzenia. I po wystudzeniu śmiało możesz przygotować masę do rolady, rozwinąć biszkopt ze ściereczki, rozsmarować masę i zwinąć roladę.

Powodzenia!