Pieczesz biszkopt na roladę i nie chcesz aby po zwinięciu nie popękał? Jeżeli zastosujesz się do tych wskazówek to Twój problem zniknie.
Po pierwsze: biszkopt piecz na blasze najlepiej z wyposażenia kuchenki wyłożonej papierem do pieczenia.
Po drugie: po upieczeniu biszkopta od razu połóż go na czystej ściereczce (najlepiej na brzegu ściereczki) papierem go góry i od razu delikatnie zdejmij papier.
Po trzecie: jeszcze ciepły biszkopt zwiń w rulon razem ze ściereczką i zostaw do całkowitego wystudzenia. I po wystudzeniu śmiało możesz przygotować masę do rolady, rozwinąć biszkopt ze ściereczki, rozsmarować masę i zwinąć roladę.
Powodzenia!
Po pierwsze: biszkopt piecz na blasze najlepiej z wyposażenia kuchenki wyłożonej papierem do pieczenia.
Po drugie: po upieczeniu biszkopta od razu połóż go na czystej ściereczce (najlepiej na brzegu ściereczki) papierem go góry i od razu delikatnie zdejmij papier.
Po trzecie: jeszcze ciepły biszkopt zwiń w rulon razem ze ściereczką i zostaw do całkowitego wystudzenia. I po wystudzeniu śmiało możesz przygotować masę do rolady, rozwinąć biszkopt ze ściereczki, rozsmarować masę i zwinąć roladę.
Powodzenia!
Ma-Gosia