Całe pomidory bez skórki od Podravki

Chorwacka Podravka proponuje nowość z kategorii przetworów – Pomidory całe bez skórki.

         
ocena: 4/5 głosów: 1
Całe pomidory bez skórki od Podravki
W ofercie chorwackiej Podravki pojawił się nowy produkt - Pomidory całe bez skórki. Zamknięte w puszce i zalane własnym sosem owoce zostały starannie wybrane spośród najlepszej jakości pomidorów dojrzałych w słońcu Południowej Europy. Dzięki niemu mają doskonały aromat oraz intensywnie czerwoną barwę. Proces pasteryzacji oraz hermetyczne zamknięcie w puszce dodatkowo gwarantują, że Pomidory całe bez skórki od Podravki są produktem w pełni naturalnym, pełnowartościowym, zdrowym i o długiej trwałości.

Chorwackie Pomidory całe bez skórki to najwyższej jakości półprodukt, pozwalający szybko i z łatwością przygotować ulubione dania. Można ich używać do przyrządzania potraw kuchni włoskiej, meksykańskiej, greckiej, tureckiej, polskiej i … właściwie każdej innej. Jednak najczęściej stosowane są jako baza sosów do makaronów, lasagne, leczo, pizzy, czy drobnych przekąsek. Niektórzy wykorzystują je także jako składnik wybornej jajecznicy oraz sałatek. Soczystość i znakomity aromat Pomidorów całych bez skórki powoduje, że w okresie jesienno – zimowym mogą one zastąpić świeże owoce. Ponieważ są obrane ze skórki doskonale sprawdzają się wówczas, gdy na przygotowanie dania mamy naprawdę mało czasu.

Niska wartość energetyczna oraz wyjątkowe walory odżywcze pomidorów sprawiają, iż nowy produkt Podravki zainteresuje także osoby dbające o linię. Pomidory całe bez skórki są przede wszystkim bogatym źródłem błonnika i naturalnego przeciwutleniacza - likopenu. Ponadto, zawierają witaminę A, C i E, witaminy z grupy B oraz mikroelementy takie, jak żelazo, magnez, potas i wapń.

Pomidory całe bez skórki firmy Podravka oferowane są w 400 gramowych puszkach w cenie około 2,50 zł za opakowanie. Od listopada 2008 r. są dostępne w sklepach detalicznych w całym kraju.