Często po przyjęciach zostaje nam kilka butelek z niedokończonym winem. Zaraz po zakończonej zabawie należy włożyć je do lodówki i spożyć w ciągu dwudziestu czterech godzin po otwarciu. Jeśli jednak nie mamy ochoty spijać resztek z butelek, to warto takie wino przelać do słoiczków i zamrozić. Należy tylko pamiętać, że słoiczki nie mogą być pełne, bo pękną. Zamiast słoiczków można również użyć plastikowych pudełek do żywności, a także woreczków na kostki lodu.
Mrożone wino przechowywane w zamrażarce jest potem bardzo praktyczne, jeśli chcemy do potrawy dodać tylko kieliszek wina i nie opłaca nam się otwierać całej butelki. Patent z woreczkami na kostki lodu jest bardzo ciekawy, bo dzięki małym porcjom zawsze możemy dolać dokładnie tyle wina ile nam potrzeba. Wino takie jednak dodajemy tylko do potraw podgrzewanych. Nie spożywamy go po rozmrożeniu jako napoju.
Mrożone wino przechowywane w zamrażarce jest potem bardzo praktyczne, jeśli chcemy do potrawy dodać tylko kieliszek wina i nie opłaca nam się otwierać całej butelki. Patent z woreczkami na kostki lodu jest bardzo ciekawy, bo dzięki małym porcjom zawsze możemy dolać dokładnie tyle wina ile nam potrzeba. Wino takie jednak dodajemy tylko do potraw podgrzewanych. Nie spożywamy go po rozmrożeniu jako napoju.
kasienka1987