Cukiernicza Osobowość Roku 2010

Wytypowano 4 kandydatów do tytułu Cukierniczej Osobowości Roku 2010

         
ocena: 3/5 głosów: 1
Cukiernicza Osobowość Roku 2010
Cukiernicza Osobowość Roku to coroczny konkurs ogranizowany przez Przegląd Piekarski i Cukierniczy.



Cukiernicza Osobowość Roku to zaszczytne miano dla osoby, która w ciągu ostatnich 12 miesięcy szczególnie zasłużyła się dla cukiernictwa. W tym roku kandydatami, na których każdy może oddać swój (jeden) głos są:


Paweł Małecki:


Kierownik produkcji działów lodów i dekoracji pralin w bydgoskiej Cukierni Sowa. Znany jako doskonały cukiernik, i człowiek, który jest ponoć najlepszy w kręceniu lodów - o czym przekonali się Włosi podczas Lodowego Pucharu Świata w Rimini. Był jednym z organizatorów pierwszego Wielkiego Święta Czekolady. On też pobił rekord Guinessa na największy tort weselny!

Joanna Profus:


Specjalistka w dziedzinie czekoladowych dekoracji, które łączy z... modą. Czekoladowe buty czy torebka to żaden kłopot. 3 dni wystarczą do wykonania czekoladowej sukienki! Swego czasu warszawski Nowy Świat zdobiła postać czekoladowej śnieżynki naturalnych rozmiarów - figura wyszła spod ręki p. Joanny.


Leszek Truskolawski:



Właściciel cukierni "U Lecha" w Łapach, zwany łapskim czarodziejem słodkości. Jego cukiernia jako pierwsza w Polsce wprowadziła do swojej oferty jadalne fototorty. Jest Prezesem Stowarzyszenia Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy. Jak sam twierdzi - praca cukiernika to jego pasja i nie wyobraża sobie, że miałby wykonywać inny zawód. Trudno się temu dziwić - po prostu słodkie życie...


Bożena Sikoń:


Szefowa pracowni cukierniczej hotelu Jan III Sobieski w Warszawie, prowadzi program "Łakocie" w kuchnia.tv, w którym na bazie wiodącego produktu uczy, jak przygotować 3 zupełnie różne desery. Udowadnia, że nie trzeba być mistrzem cukiernictwa, by przygotować coś naprawdę pysznego - i słodkiego!


By oddać swój głos należy wejść na stronę: www.ppic.pl