Czas na Zmianę Klimatu na Warszawskim Śródmieściu

Ciepła atmosfera i kuchnia śródziemnomorska – tym kusi niewielka restauracja Zmiana Klimatu, która już zdążyła zebrać pozytywne recenzje krytyków kulinarnych. Dlaczego warto ją odwiedzić?

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Czas na Zmianę Klimatu na Warszawskim Śródmieściu
fot. Materiały prasowe
Dania bazujące na świeżych rybach i owocach morza, szeroki wybór specjalnie wyselekcjonowanych win oraz przystępne ceny. Te trzy rzeczy sprawiają, że Zmiana Klimatu przyciąga całą rzeszę klientów.

Autorem nowatorskiej karty, w której można znaleźć m.in.: tatar z łososia z marynowanym mango, ośmiornicę z figą, kalarepą, grzybami shimeji i wodą kokosową czy też tradycyjne mule w sosie winnym, jest Jarosław Voitiuk. To dzięki niemu klienci mogą cieszyć się wyjątkowymi smakami za niewygórowaną cenę.

Zmiana Klimatu - danie z karty
Fot.: Materiały prasowe

Oprócz dań mięsnych, Voitiuk w karcie umieścił także dania mięsne, w tym drobno siekany tatar z jelenia z kawiorem z ogórka i truflami, pierś kaczki podaną z puree ze skorzonery, karmelizowaną marchewką, fioletowymi ziemniakami i truflową posypką ziemniaczaną czy też takie rarytasy jak móżdżki cielęce podane z domowymi chipsami ziemniaczanymi i sosem porto.

Jeśli mamy ochotę zjeść coś lżejszego, w menu znajdziemy szeroki wybór sałatek i dań z makaronem. Dla tych, którzy lubią przekąsić coś konkretnego za niewielką cenę, proponowane są zestawy lunchowe za 29 zł. Dodatkowo restauracja oferuje w poniedziałki i wtorki trzydaniowe set menu z winem lub prosecco.

Zmiana Klimatu - danie z karty Zmiana Klimatu - danie z karty Zmiana Klimatu - danie z karty
Fot.: Materiały prasowe

A jako, że jedzenie to nie tylko same dania, lecz także cudowna atmosfera, Zmiana Klimatu w wybrane dni tygodnia umożliwia posłuchanie muzyki na żywo. Dla rodzin z dziećmi w każdą niedzielę proponowane są atrakcje, które z pewnością przypadną do gustu nawet najmłodszej klienteli.