Jest to bardzo cenny poradnik dla wszystkich, którzy chcą robić zakupy świadomie. Dzięki tej książce przekonacie się, co ze sklepowych półek wybierać, a od jakich produktów trzymać się z daleka. Uświadomicie sobie, czy to, co ląduje w Waszych koszykach jest zdrowe i rzeczywiście potrzebne dla organizmu.
Katarzyna Bosacka i Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska postanowiły sprawdzić regały ze sklepów z żywnością. Na co dzień być może nie zastanawiamy się nad tym, czy wybieramy produkty najkorzystniejsze dla nas, czy może dajemy się nabrać reklamom i ślepo ufamy w jakość oferowanych przez nie produktów. Autorki tej książki zbadały rynek żywności za nas. Sprawdziły, jak wygląda stan wędlin i mięs, warzyw i owoców, jakość mrożonek. Oprócz tego oceniły tzw. produkty light i zmierzyły się z paczkowanymi potrawami typu Fast food.
Poradnik w znakomity sposób pokazuje, które produkty warto kupować, ponieważ korzystnie wypadają nie tylko pod względem jakościowym, ale i cenowym. Zawiera informacje na temat składników niebezpiecznych i bezwartościowych. Poświęca też uwagę etykietom, dzięki temu dowiesz się o znaczeniach symboli chemicznych i ukrytych w nich informacjach. Poza tym, co chyba najważniejsze, już nigdy nie kupisz masła czy serka jedynie pod naciskiem fachowców od marketingu i reklamy. Takie sztuczki perswazyjne będziesz mieć w małym palcu!
W poradniku znajdziesz:
Katarzyna Bosacka i Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska postanowiły sprawdzić regały ze sklepów z żywnością. Na co dzień być może nie zastanawiamy się nad tym, czy wybieramy produkty najkorzystniejsze dla nas, czy może dajemy się nabrać reklamom i ślepo ufamy w jakość oferowanych przez nie produktów. Autorki tej książki zbadały rynek żywności za nas. Sprawdziły, jak wygląda stan wędlin i mięs, warzyw i owoców, jakość mrożonek. Oprócz tego oceniły tzw. produkty light i zmierzyły się z paczkowanymi potrawami typu Fast food.
Poradnik w znakomity sposób pokazuje, które produkty warto kupować, ponieważ korzystnie wypadają nie tylko pod względem jakościowym, ale i cenowym. Zawiera informacje na temat składników niebezpiecznych i bezwartościowych. Poświęca też uwagę etykietom, dzięki temu dowiesz się o znaczeniach symboli chemicznych i ukrytych w nich informacjach. Poza tym, co chyba najważniejsze, już nigdy nie kupisz masła czy serka jedynie pod naciskiem fachowców od marketingu i reklamy. Takie sztuczki perswazyjne będziesz mieć w małym palcu!
W poradniku znajdziesz:
- Praktyczne porady: jak kupić to, co zdrowe i świeże
- Podpowiedzi: jak czytać etykiety
- Wskazówki: ile i czego powinniśmy zjadać