Przyjazna dieta nie tylko pozwala schudnąć, ale też uczy, jak zdrowo się odżywiać. I taka jest właśnie dieta doskonałego samopoczucia CSIRO. CSIRO, czyli Dieta Doskonałego Samopoczucia, to nie sezonowa propozycja, a skuteczny program żywienia na całe życie. Została ona opracowana przez australijskich naukowców i w odróżnieniu od innych, zaleca ograniczenie spożywania w dużych ilościach węglowodanów, na rzecz bialka zawartego w produktach mięsnych i pochodzenia rybnego.
Książka "Dieta doskonałego samopoczucia" podzielona jest na 4 części. W pierwszej autorzy przedstawiają założenia diety. Druga część pokazuje przykładowe jadłospisy na 12 kolejnych tygodni stosowania diety. Trzecia część zawiera przepisy zgodne z dietą. Znajdziemy tutaj zupy, sałatki, surówki, dania z jajek, sosy, marynaty, pasty, warzywa, desery i napoje, a przede wszystkim urozmaicone dania miesne i rybne - z owoców morza, kurczaka, wieprzowiny, wołowiny, cieleciny, czy jagnięciny. Czwarta i ostatnia część to program utrzymania właściwej masy ciała.
Książka zawiera ponad 100 przepisów na smaczne potrawy i jadłospisy na pierwsze 12 tygodni stosowania diety. Dowiesz się z niej, jak zacząć, co gotować i jak już zawsze mieć pożądaną wagę.
O autorach:
Manny Noakes, autorka ponad 80 prac naukowych i były dietetyk Royal Adelaide Hospital i Flinders Medical Centre, prowadzi badania z zakresu dietetyki dla australijskiej organizacji CSIRO.
Peter Clifton to dyrektor działu badań nad żywieniem i otyłością w CSIRO, profesor medycyny na University of Adelaide i praktykujący endokrynolog.
Dom Wydawniczy Rebis
Książka "Dieta doskonałego samopoczucia" podzielona jest na 4 części. W pierwszej autorzy przedstawiają założenia diety. Druga część pokazuje przykładowe jadłospisy na 12 kolejnych tygodni stosowania diety. Trzecia część zawiera przepisy zgodne z dietą. Znajdziemy tutaj zupy, sałatki, surówki, dania z jajek, sosy, marynaty, pasty, warzywa, desery i napoje, a przede wszystkim urozmaicone dania miesne i rybne - z owoców morza, kurczaka, wieprzowiny, wołowiny, cieleciny, czy jagnięciny. Czwarta i ostatnia część to program utrzymania właściwej masy ciała.
Książka zawiera ponad 100 przepisów na smaczne potrawy i jadłospisy na pierwsze 12 tygodni stosowania diety. Dowiesz się z niej, jak zacząć, co gotować i jak już zawsze mieć pożądaną wagę.
O autorach:
Manny Noakes, autorka ponad 80 prac naukowych i były dietetyk Royal Adelaide Hospital i Flinders Medical Centre, prowadzi badania z zakresu dietetyki dla australijskiej organizacji CSIRO.
Peter Clifton to dyrektor działu badań nad żywieniem i otyłością w CSIRO, profesor medycyny na University of Adelaide i praktykujący endokrynolog.
Dom Wydawniczy Rebis