Rzeżucha jest rośliną, którą kojarzymy głównie z Wielkanocą. Jest łatwa w hodowli i pielęgnacji. Rzeżucha bogata jest w łatwo przyswajany jod. Zawiera ponadto witaminy: A, B1, B2, E, PP, C a także siarkę, chrom, potas, mangan, magnez i wapń.
Jedzenie rzeżuchy zalecane jest osobom cierpiącym na osteoporozę, anemię, reumatyzm, chorobę wieńcową, cukrzycę a także osobom, które mają problemy z krążeniem. Warto wiedzieć, że spożywane regularnie oczyszcza organizm, poprawia apetyt, wspomaga trawienie, ale także poprawia wygląd skóry i paznokci.
Jedzenie rzeżuchy zalecane jest osobom cierpiącym na osteoporozę, anemię, reumatyzm, chorobę wieńcową, cukrzycę a także osobom, które mają problemy z krążeniem. Warto wiedzieć, że spożywane regularnie oczyszcza organizm, poprawia apetyt, wspomaga trawienie, ale także poprawia wygląd skóry i paznokci.