Poprzednie zbiorcze wydanie białkowych przepisów cieszyło się tak dużą popularnością, że postanowiliśmy zrobić następne. To okazja dla wszystkich „spóźnialskich”, którzy nie zdążyli kupić naszych książek kucharskich z listopada ubiegłego roku oraz lutego i maja 2012. Rozeszły się one błyskawicznie, więc aby wynagrodzić stratę tym, którym nie udało się ich upolować, zebraliśmy wszystkie przepisy w jednym miejscu. Nasze wydanie zatytułowaliśmy tym razem „Dieta proteinowa”, ponieważ okazało się, że większość czytelniczek używa właśnie tej nazwy. Teraz Wy też możecie schudnąć na diecie dr. Dukana, wybierając spośród aż 112 przepisów. Jak zawsze przypominamy na początku zasady diety, abyście mieli gotowe całe kompendium wiedzy. Życzymy smacznego i owocnego odchudzania i zachęcamy do odwiedzania naszej strony na Facebooku. Powodzenia! Redakcja Vita.
Zobacz co znajdziesz w dodatku:
ZASADY DIETY - Opis wszystkich czterech faz
RYBY I OWOCE MORZA - Nadmorskie klimaty
WYBORNY DRÓB - Uciekające kurczaki
WOŁOWINA I PODROBY Na odmianę – Ciemne mięso
POTRAWY Z JAJ - Proszę państwa, oto jajko
AROMATYCZNE ZUPY - Najwyższy czas na warzywa
PRZEKĄSKI - Coś na ząb
LEKKIE DESERY - Niskokaloryczne słodkości
POWRÓT ZIARNA - Dania na III fazę
Przykładowy przepis:
Musaka z bakłażanem
Składniki:
duży bakłażan
cebula
300 g mięsa mielonego z indyka
ząbek czosnku
pomidory z puszki
pół szklanki mleka
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 jajka
oregano
bazylia lub tymianek
sól
pieprz
Wykonanie:
Bakłażan pokrój w plastry. Posól i ułóż na sitku aby puścił gorzki sok. Po ok. 20 minutach wytrzyj ręcznikiem papierowym. Posiekaj cebulę i czosnek, usmaż razem z mięsem. Dodaj pokrojone pomidory, dopraw i duś pod przykryciem przez 5 minut. Posmaruj formę odrobiną oleju. Plastry bakłażana ułóż na dnie, każdy z nich przykryj mięsem. Przygotuj sos. Zmieszaj jajka z mlekiem oraz jogurtem i zalej nim musakę. Piecz w 180 stopniach przez około 45 minut. Udekoruj bazylią i ostrą papryczką.
Źródło: Vita
Zobacz co znajdziesz w dodatku:
ZASADY DIETY - Opis wszystkich czterech faz
RYBY I OWOCE MORZA - Nadmorskie klimaty
WYBORNY DRÓB - Uciekające kurczaki
WOŁOWINA I PODROBY Na odmianę – Ciemne mięso
POTRAWY Z JAJ - Proszę państwa, oto jajko
AROMATYCZNE ZUPY - Najwyższy czas na warzywa
PRZEKĄSKI - Coś na ząb
LEKKIE DESERY - Niskokaloryczne słodkości
POWRÓT ZIARNA - Dania na III fazę
Przykładowy przepis:
Musaka z bakłażanem
Składniki:
duży bakłażan
cebula
300 g mięsa mielonego z indyka
ząbek czosnku
pomidory z puszki
pół szklanki mleka
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 jajka
oregano
bazylia lub tymianek
sól
pieprz
Wykonanie:
Bakłażan pokrój w plastry. Posól i ułóż na sitku aby puścił gorzki sok. Po ok. 20 minutach wytrzyj ręcznikiem papierowym. Posiekaj cebulę i czosnek, usmaż razem z mięsem. Dodaj pokrojone pomidory, dopraw i duś pod przykryciem przez 5 minut. Posmaruj formę odrobiną oleju. Plastry bakłażana ułóż na dnie, każdy z nich przykryj mięsem. Przygotuj sos. Zmieszaj jajka z mlekiem oraz jogurtem i zalej nim musakę. Piecz w 180 stopniach przez około 45 minut. Udekoruj bazylią i ostrą papryczką.
Źródło: Vita
Gość
http://www.imponline.pl/FactsAndTips/Cooking/chicken-fillet-w-ham.aspx