Oryginalne dodatki do grillowanych potraw przypadną do gustu nie tylko miłośnikom tradycyjnej karkówki i kiełbasek, ale również wszystkim, którzy poszukują inspiracji do przygotowania nowoczesnych i intrygujących dań z rusztu.
Skład posiłków spożywanych na świeżym powietrzu, podobnie jak menu zwykłego niedzielnego obiadu, bez wątpienia świadczy o naszych nawykach konsumpcyjnych. Pod względem zwyczajów żywieniowych zwolenników grillowania podzielić można na dwie grupy. Tradycjonaliści przepadają za grillowanymi kiełbaskami, żeberkami i każdym gatunkiem mięsa z rusztu, zaś innowatorzy zwracają uwagę głównie na oryginalność i różnorodność dań serwowanych w trakcie garden party.
Mimo że kulinarni innowatorzy i sceptycy różnią się doborem potraw, które chcieliby spożywać na świeżym powietrzu, coś jednak ich łączy. Każdy ze smakoszy zwraca przecież uwagę na dobór odpowiednich dodatków, które zapewniają spożywanym daniom wyjątkowy smak i aromat. Dzięki swojemu unikalnemu składowi pasty warzywne Podravki – Ajvar, Pindżur i Relish - przypadną do gustu zarówno zwolennikom tradycyjnego, jak i nowoczesnego sposobu grillowania. Przygotowane na bazie warzyw, z dodatkiem przypraw, doskonale sprawdzą się w roli zimnego dodatku do pieczonych mięs, owoców morza czy szaszłyków warzywnych. Wzbogacą również smak sosów, sałatek, faszerowanych ryb lub nadziewanych rolad mięsnych z rusztu.
Wszystkim, którzy w trakcie przyjęcia w przydomowym ogródku, zdecydują się wykorzystać pastę Ajvar, z pewnością nie zabraknie kulinarnych inspiracji. Sporządzona na bazie papryki, z dodatkiem bakłażanów, oleju i przypraw, zaspokoi oczekiwania zróżnicowanych grup smakoszy nie tylko dzięki swemu składowi, ale również dostępności dwu odmiennych wersji - łagodnej i pikantnej.
Zwolennikom ostro – kwaśnego smaku potraw firma Podravka proponuje pastę Relish. Ze względu na swoją recepturę jest szczególnie polecana do pikantnych potraw z grilla. W jej skład wchodzą m.in. kwaszone ogórki, papryka, pomidory i cebula.
Kulinarnych inspiracji dostarczy także pasta Pindżur przygotowana z czerwonej papryki, pomidorów, bakłażanów, czerwonej cebuli i starannie dobranych przypraw. Tradycjonaliści mogą jej użyć jako dodatku do kiełbasek czy żeberek, a zwolennicy innowacji - do szaszłyków z krewetek królewskich czy pieczonych bakłażanów.
Aromatyczne pasty warzywne Podravki wzbogacą smak dań serwowanych w trakcie pikniku, letniej wycieczki nad jezioro czy ogrodowego barbecue z rodziną lub przyjaciółmi. W przypadku mniej sprzyjającej aury wzbogacą również smak posiłków przygotowanych w domowym zaciszu – wędlin, przystawek, pieczeni, zawiesistych zup i gotowanych dań warzywnych.
Skład posiłków spożywanych na świeżym powietrzu, podobnie jak menu zwykłego niedzielnego obiadu, bez wątpienia świadczy o naszych nawykach konsumpcyjnych. Pod względem zwyczajów żywieniowych zwolenników grillowania podzielić można na dwie grupy. Tradycjonaliści przepadają za grillowanymi kiełbaskami, żeberkami i każdym gatunkiem mięsa z rusztu, zaś innowatorzy zwracają uwagę głównie na oryginalność i różnorodność dań serwowanych w trakcie garden party.
Mimo że kulinarni innowatorzy i sceptycy różnią się doborem potraw, które chcieliby spożywać na świeżym powietrzu, coś jednak ich łączy. Każdy ze smakoszy zwraca przecież uwagę na dobór odpowiednich dodatków, które zapewniają spożywanym daniom wyjątkowy smak i aromat. Dzięki swojemu unikalnemu składowi pasty warzywne Podravki – Ajvar, Pindżur i Relish - przypadną do gustu zarówno zwolennikom tradycyjnego, jak i nowoczesnego sposobu grillowania. Przygotowane na bazie warzyw, z dodatkiem przypraw, doskonale sprawdzą się w roli zimnego dodatku do pieczonych mięs, owoców morza czy szaszłyków warzywnych. Wzbogacą również smak sosów, sałatek, faszerowanych ryb lub nadziewanych rolad mięsnych z rusztu.
Wszystkim, którzy w trakcie przyjęcia w przydomowym ogródku, zdecydują się wykorzystać pastę Ajvar, z pewnością nie zabraknie kulinarnych inspiracji. Sporządzona na bazie papryki, z dodatkiem bakłażanów, oleju i przypraw, zaspokoi oczekiwania zróżnicowanych grup smakoszy nie tylko dzięki swemu składowi, ale również dostępności dwu odmiennych wersji - łagodnej i pikantnej.
Zwolennikom ostro – kwaśnego smaku potraw firma Podravka proponuje pastę Relish. Ze względu na swoją recepturę jest szczególnie polecana do pikantnych potraw z grilla. W jej skład wchodzą m.in. kwaszone ogórki, papryka, pomidory i cebula.
Kulinarnych inspiracji dostarczy także pasta Pindżur przygotowana z czerwonej papryki, pomidorów, bakłażanów, czerwonej cebuli i starannie dobranych przypraw. Tradycjonaliści mogą jej użyć jako dodatku do kiełbasek czy żeberek, a zwolennicy innowacji - do szaszłyków z krewetek królewskich czy pieczonych bakłażanów.
Aromatyczne pasty warzywne Podravki wzbogacą smak dań serwowanych w trakcie pikniku, letniej wycieczki nad jezioro czy ogrodowego barbecue z rodziną lub przyjaciółmi. W przypadku mniej sprzyjającej aury wzbogacą również smak posiłków przygotowanych w domowym zaciszu – wędlin, przystawek, pieczeni, zawiesistych zup i gotowanych dań warzywnych.