Składniki:
500 g filetu z dorsza
sok z cytryny
łyżka oliwy
łyżeczka masła
ząbek czosnku
500 g mrożonego szpinaku
sól
pieprz
szczypiorek
mix sałat
bazylia
karczochy
suszone pomidory
Sposób wykonania:
1. Podziel dorsza na dwa kawałki, natrzyj solą, polej sokiem z cytryny i ugotuj na parze.
2. Rozgrzej oliwę i masło, dodaj zmiażdżony czosnek. Wrzuć szpinak, dopraw i smaż około 10 minut, aż płyn odparuje.
3. Wyjmij filet na talerz, przykryj szpinakiem i dołóż drugi filet. Zwiąż je szczypiorkiem i posyp pieprzem. Serwuj z mixem sałat, bazylią, karczochami i suszonymi pomidorami.
500 g filetu z dorsza
sok z cytryny
łyżka oliwy
łyżeczka masła
ząbek czosnku
500 g mrożonego szpinaku
sól
pieprz
szczypiorek
mix sałat
bazylia
karczochy
suszone pomidory
Sposób wykonania:
1. Podziel dorsza na dwa kawałki, natrzyj solą, polej sokiem z cytryny i ugotuj na parze.
2. Rozgrzej oliwę i masło, dodaj zmiażdżony czosnek. Wrzuć szpinak, dopraw i smaż około 10 minut, aż płyn odparuje.
3. Wyjmij filet na talerz, przykryj szpinakiem i dołóż drugi filet. Zwiąż je szczypiorkiem i posyp pieprzem. Serwuj z mixem sałat, bazylią, karczochami i suszonymi pomidorami.
zbysiowa
alicja.gotuje