Edyta Herbuś poleca: Krewetki na warzywach

Krewetki smażone na maśle z dodatkiem papryczki chili, podawane na sałatce, to propozycja tancerki i aktorki na sylwestrową przekąskę.

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Edyta Herbuś poleca: Krewetki na warzywach

„Uwielbiam krewetki w każdej postaci, ale najbardziej te smażone na maśle z dodatkiem papryczki chili, podawane ze świeżymi warzywami”, mówi tancerka i aktorka Edyta Herbuś.



Składniki:

- 10 dag małych krewetek (mogą być mrożone);
- 4 łodygi selera naciowego;
- papryczka chili;
- ząbek czosnku;
- średni pomidor lub kiść pomidorków koktajlowych;
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- łyżka masła

Przygotowanie:

1. Łodygi selera naciowego przekrój wzdłuż na pół i drobno posiekaj. Przełóż do miseczki razem z pomidorem pokrojonym w kostkę.

2. Krewetki podsmaż na oliwie z oliwek. W trakcie smażenia dodaj łyżkę masła i drobno posiekaną papryczkę chili. Polewaj krewetki w trakcie smażenia masłem dla lepszego aromatu.

3. Gorące krewetki ułóż na warzywach - na przykład rukoli i pomidorach. Gotowe danie polej sosem powstałym w trakcie smażenia.

Szukacie innych przepisów z wykorzystaniem owoców morza? Oto przepisy na krewetki i nie tylko z gotujmy.pl >>>

Źródło przepisu: Party