Od 23 do 25 września 2011 roku w Beskidach w Przybędzy koło Żywca odbędzie się międzynarodowy Festiwal Szynki.
Na festiwal zjedzie 150 wystawców z całej Europy, aby zaprezentować swoje wyroby. Oprócz szynki pojawią się także produkty slow food.
Festiwal szynki to impreza, która pozwala zgromadzić najlepszych producentów mięsa z Polski, Włoch, Chorwacji i Hiszpanii.
Ideą imprezy jest propagowanie dobrych jakościowo wyrobów, nie tylko produkcji polskiej, produktów slow food i tradycji Beskidu Żywieckiego.
Na festiwal zjedzie 150 wystawców z całej Europy, aby zaprezentować swoje wyroby. Oprócz szynki pojawią się także produkty slow food.
Festiwal szynki to impreza, która pozwala zgromadzić najlepszych producentów mięsa z Polski, Włoch, Chorwacji i Hiszpanii.
Ideą imprezy jest propagowanie dobrych jakościowo wyrobów, nie tylko produkcji polskiej, produktów slow food i tradycji Beskidu Żywieckiego.
LuKaSz4761