Sposób przygotowania:
Flambirowane fajitas
Pierś z kurczaka kroimy w paski. Oliwę mieszamy z przeciśniętym sokiem z limonek. Dodajemy starty na tarce imbir oraz pieprz cayenne. Wkładamy w marynatę kurczaka i zostawiamy w lodówce na kilka godzin. Po upływie tego czasu należy przygotować sosy. Awokado obieramy i kroimy na małe części. Dodajemy do niego sok z limonki, przeciśnięty czosnek, posiekaną cebulę oraz papryczkę chili. Pomidory parzymy, zdejmujemy skórkę i dodajemy do reszty. Miksujemy wszystko na gładki sos, solimy. Następnie dodajemy oliwę i miksujemy jeszcze chwilę. Drugi sos: śmietanę miksujemy z serkiem śmietankowym, papryczką chili oraz solą. Sosy przekładamy do miseczek. Następnie należy przygotować sałatkę. Kroimy w kostkę pomidory, cebule w piórka, fasolę odcedzamy i mieszamy wszystko razem. Doprawiamy octem, oliwą i solą. Papryki kroimy w paski, pomidory parzymy i zdejmujemy skórkę, miksujemy, papryczkę chili siekamy. Fasolę odcedzamy. Mięso smażymy na rozgrzanej oliwie razem z papryką i pomidorami. Solimy i pieprzymy, dodajemy papryczkę chili. Dodajemy włoszczyznę w paskach. Następnie dodajemy pomidory i smażymy na dużym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem. Na końcu dodajemy fasolę. Ryż gotujemy na półtwardo. Podajemy fajitas na talerzu. Możemy flambirować danie jeszcze gorące na talerzu. Podajemy z ryżem, sałatką oraz sosami.