1.
Fusilli z brokułami i kurczakiem w sosie serowym (składniki na 4 porcje)
400 g fusilli MISURA
2 łyżki oliwy
pierś z kurczaka
brokuł (może być opakowanie mrożonego)
ser gorgonzola
200 ml śmietany 30%
3 łyżek ziaren sezamu
sól morska
świeżo, grubo mielony czarny pieprz
Filet z kurczaka pokroić w kawałki i podsmażyć na łyżce oliwy, aż się zarumieni. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie przez ok. 5 minut. Na patelni z grubym dnem rozgrzać łyżkę oliwy, wlać śmietanę, dodać wsyp pokruszony ser gorgonzola. Gotować na małym ogniu, aż ser się roztopi i powstanie gładka masa. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente, odcedzić. Dodać brokuł, kurczaka i sos dokładnie w wymieszać. Przełożyć na ogrzane talerze. Przed podaniem posypać ziarnami sezamu.
2.
Tagliatelle z cytryną, serem pecorino i orzeszkami pinii
-250g Tagiatelle Giovanii Rana
-150ml śietany
-Skórka z jednej cytryny
-50g sera Pecorino
-1 łyżeczka orzeszków piniowych
-sol i pieprz
Upraż orzechy pinii przez kilka minut na patelni. W tym czasie ugotuj tagliatelle w dużej ilości osolonej wody, odcedź i przełóż na patelnie z orzeszkami. dodaj śmietany i starta skórke z cytryny. Smaż na delikatnym ogniu. Przed podaniem posyp startym serem parmezanem oraz świeżo zmielonym pieprzem.
3.
Cappelletti nadziewane szynką z groszkiem i sosem worchester
-250g Capaletti nadziewane szynka Giovanii Rana
-200g zielonego groszku
-sos Worchester
-sól i pieprz
Ugotuj groszek a następnie zmiksuj z odrobiną oliwy. Ugotuj capaletti, odcedź, wymieszaj ze zmiksowanym groszkiem dodając kilka kropli sosu Worchester.
Pizzeria-Trattoria PRESTO
Ul. Dereniowa 2
02-776 Warszawa
Tel. 22 2034343, 668343434