Grillowanie czas zacząć! Warsztaty kulinarne

  • 1

Akademia Kulinarna Whirlpool zaprasza na otwarcie sezonu grillowego z The crazy butcher. Na warsztatach prowadzonych przez Marco Ghia, szefa Akademii oraz gościa specjalnego - Grzegorza Kwapniewskiego, rzeźnika, właściciela sklepu z mięsem The crazy butcher dowiecie się jakie mięso jest najlepsze na grill oraz przyrządzicie pyszne dania z rusztu.

         
ocena: 4/5 głosów: 7
Grillowanie czas zacząć! Warsztaty kulinarne
fot. Fotolia
Spotkanie przy grillu w ramach warsztatów kulinarnych "Otwarcie sezonu grillowego z The crazy butcher" to doskonała okazja do porozmawiania o tym, jak wybierać mięso, czym się kierować, na co zwracać uwagę, o co pytać i dlaczego warto wiedzieć więcej. Obaj panowie - zarówno Marco Ghia, właściciel Akademii jak i Grzegorz Kwapniewski, gość specjalny warsztatów to amatorzy najlepszej jakości mięsa.

Kolorowe szaszłyki z grilla
Zdjęcie: Fotolia

Uczestnicy warsztatów pod okiem prowadzących przygotują potrawy z wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny oraz drobiu. Na talerze trafią także grillowane warzywa oraz własnoręcznie przyrządzane sosy: barbecue, tatarski, ostry i słodki z burbonem.

Menu warsztatów: cielęca wątróbka po wenecku, burger z wołowiny Angus, kukurydziany kurczak marynowany w piwie i tymianku, żeberka ze świni rasy złotnickiej białej, kiełbasa jagnięca z cytryną.

Warsztaty odbędą się w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, 28 maja 2016 roku, w godzinach 18.00-22.00, ul. Mińska 25, hala 57, wejście od ul. Gocławskiej. Cena warsztatów 195 złotych.