Spotkanie przy grillu w ramach warsztatów kulinarnych "Otwarcie sezonu grillowego z The crazy butcher" to doskonała okazja do porozmawiania o tym, jak wybierać mięso, czym się kierować, na co zwracać uwagę, o co pytać i dlaczego warto wiedzieć więcej. Obaj panowie - zarówno Marco Ghia, właściciel Akademii jak i Grzegorz Kwapniewski, gość specjalny warsztatów to amatorzy najlepszej jakości mięsa.
Zdjęcie: Fotolia
Uczestnicy warsztatów pod okiem prowadzących przygotują potrawy z wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny oraz drobiu. Na talerze trafią także grillowane warzywa oraz własnoręcznie przyrządzane sosy: barbecue, tatarski, ostry i słodki z burbonem.
Menu warsztatów: cielęca wątróbka po wenecku, burger z wołowiny Angus, kukurydziany kurczak marynowany w piwie i tymianku, żeberka ze świni rasy złotnickiej białej, kiełbasa jagnięca z cytryną.
Warsztaty odbędą się w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, 28 maja 2016 roku, w godzinach 18.00-22.00, ul. Mińska 25, hala 57, wejście od ul. Gocławskiej. Cena warsztatów 195 złotych.
Zdjęcie: Fotolia
Uczestnicy warsztatów pod okiem prowadzących przygotują potrawy z wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny oraz drobiu. Na talerze trafią także grillowane warzywa oraz własnoręcznie przyrządzane sosy: barbecue, tatarski, ostry i słodki z burbonem.
Menu warsztatów: cielęca wątróbka po wenecku, burger z wołowiny Angus, kukurydziany kurczak marynowany w piwie i tymianku, żeberka ze świni rasy złotnickiej białej, kiełbasa jagnięca z cytryną.
Warsztaty odbędą się w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, 28 maja 2016 roku, w godzinach 18.00-22.00, ul. Mińska 25, hala 57, wejście od ul. Gocławskiej. Cena warsztatów 195 złotych.
Magdalena88