Grillowane warzywa to najsmaczniejsza letnia propozycja posiłku! Są one również wspaniałym dodatkiem do mięs, sałatek czy dań głównych.
W ten sam sposób przyrządzić możecie także smaczne, sezonowe szparagi - zarówno zielone, jak i białe czy fioletowe! Podawać je można samodzielnie lub jako przystawkę do przyrządzonych na grillu potraw.
Jeśli wolicie jeszcze bardziej podkreślić smak szparagów, możecie je owinąć boczkiem, szynką parmeńską, kruchym ciastem, plastrami warzyw lub owoców albo posypać serem, a nawet sezamem!
Pędy z rusztu
Szparagi to warzywa, które mają szerokie zastosowanie w kulinarnym świecie. Nic w tym nadzwyczajnego - są pyszne, zdrowe i lekkostrawne! Co więc powiesz na to, by w tym sezonie na imprezy "pod chmurką" przygotowywać szparagi z grilla według mysza75? Podane w towarzystwie ziemniaków, ryby i pomidorków koktajlowych - z pewnością będą pyszne!
Śmiało skosztować możecie także ze znakomitych szparagów w cukinii w sosie light! Pomysłodawczyni receptury- Jesteśmy tym co jemy, podała go z lekkim sosem na bazie jogurtu naturalnego.
Szparagi, mimo iż nie są zbytnio grube, cudownie sprawdzą się także w szaszłykach! Te drobiowe ze szparagami podane przez iwa643 oraz szaszłyki ze szparagami, których autorką jest luna19 to dania, które można serwować na co dzień lub na wykwintną kolację z przyjaciółmi!
A może macie ochotę na oryginalną przekąskę? Proszę bardzo! Spróbujcie wyszukanej bruschetty z grillowanymi szparagami i krewetkami dodanej przez ultrixx! Jej przyrządzenie nie jest skomplikowane i nie zajmie Wam wiele czasu.
Czekamy na Wasze sprawdzone przepisy na grillowane szparagi. Pamiętajcie, że każdy z nich premiowany jest cennymi wirtualami, wymiennymi na nagrody. Do dzieła!
Dowiedz się jakie wartości odżywcze mają szparagi >>>
Nina W.
Dinah
karola25
marcinka