Jak gotować dla niejadka? Warsztaty kulinarne dla rodziców

  • 4

Akademia Kulinarna Whirlpool w Warszawie zaprasza na warsztaty kulinarne "Mission (Im)possible, czyli jak gotować dla niejadka". Z pomocą Marco Ghia - szefa Akademii i Doroty Minty - psycholog - przygotujecie posiłki, które będą smakowały Waszemu dziecku. Warsztaty już 28 maja.

         
ocena: 4/5 głosów: 7
Jak gotować dla niejadka? Warsztaty kulinarne dla rodziców
fot. Fotolia

Warsztaty w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie zostały przygotowane z myślą o rodzicach przedszkolaków i dzieci w wieku wczesnoszkolnym. To właśnie w tej grupie wiekowej problem niejedzenia stanowi największe utrapienie. Rodzice trafiają do pediatry z prośbą o pomoc, gdy zawodzą już wszelkie możliwe metody zmuszania, błagania, zastraszania, przekupywania czy karania, powszechnie stosowane przez zdesperowanych opiekunów.

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej i Dorota Minta, psycholog zapraszają do wspólnego gotowania i rozmowy. Przekonacie się, że przygotowanie posiłku dla niejadka nie musi być trudne.
Dziecko to też człowiek, który ma prawo do własnego zdania, humoru i apetytu. Ono wie najlepiej, kiedy jest głodne i kiedy chce już zakończyć posiłek.

Kolorowa kanapka dla dziecka Deser dla dziecka
Zdjęcia: Fotolia


Na warsztatach "Mission (Im)possible, czyli jak gotować dla niejadka" przygotujemy:

Śniadanie: sałatka owocowa z miodem i prażonymi orzechami, świeżo wyciskane soki, galaretki ze świeżych owoców

Obiad: zupa warzywna z bazyliowym pesto, pierś z kurczaka faszerowana ziołami, focaccia z różnymi nadzieniami

Podwieczorek: sorbety owocowe, pasta z makrelą i serkiem ziołowym

Kolacja: pizza na tysiąc sposobów, makaron domowy

Warsztaty odbędą się Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ul. Mińska 25, hala 57, wejście od ul. Gocławskiej.
28 maja 2016 roku,  godz. 11.00-14.00. Cena 195 zł.