Warsztaty w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie zostały przygotowane z myślą o rodzicach przedszkolaków i dzieci w wieku wczesnoszkolnym. To właśnie w tej grupie wiekowej problem niejedzenia stanowi największe utrapienie. Rodzice trafiają do pediatry z prośbą o pomoc, gdy zawodzą już wszelkie możliwe metody zmuszania, błagania, zastraszania, przekupywania czy karania, powszechnie stosowane przez zdesperowanych opiekunów.
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej i Dorota Minta, psycholog zapraszają do wspólnego gotowania i rozmowy. Przekonacie się, że przygotowanie posiłku dla niejadka nie musi być trudne. Dziecko to też człowiek, który ma prawo do własnego zdania, humoru i apetytu. Ono wie najlepiej, kiedy jest głodne i kiedy chce już zakończyć posiłek.
Zdjęcia: Fotolia
Na warsztatach "Mission (Im)possible, czyli jak gotować dla niejadka" przygotujemy:
Śniadanie: sałatka owocowa z miodem i prażonymi orzechami, świeżo wyciskane soki, galaretki ze świeżych owoców
Obiad: zupa warzywna z bazyliowym pesto, pierś z kurczaka faszerowana ziołami, focaccia z różnymi nadzieniami
Podwieczorek: sorbety owocowe, pasta z makrelą i serkiem ziołowym
Kolacja: pizza na tysiąc sposobów, makaron domowy
Warsztaty odbędą się Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, ul. Mińska 25, hala 57, wejście od ul. Gocławskiej.
28 maja 2016 roku, godz. 11.00-14.00. Cena 195 zł.
niezły kąsek
Magdalena88
SylaUla
marcinka