Włosi uwielbiają domowy makaron przyrządzany z miłością przez mamę lub babcię, podawany z sosem ze świeżych pomidorów lub posypany samym parmezanem. To właśnie Włochy są ojczyzną makaronu. Umiejętność przygotowania tego przysmaku przekazywana jest z pokolenia na pokolenie. Każdy Włoch i Włoszka powinni wiedzieć jak zrobić włoski domowy makaron.
Zapraszamy Was na wyjątkowe warsztaty kulinarne w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie! Na warsztatach poznacie Marco Ghia,szefa Akademii i eksperta kuchni włoskiej, który wprowadzi Was w atmosferę włoskiego domu. Odkryjecie tajniki włoskiego makaronu i przekonacie się, że zagniatanie ciasta na makaron może być łatwe i relaksujące.
Zdjęcia: Fotolia
Z pomocą mistrza kuchni włoskiego Marco Ghia wyczarujecie pyszne dania: Strozzapreti z mięsnym sosem z dzika, pierożki z ziołami (tortelli alle erbette) barwione szpinakiem, Ravioli barwione atramentem z kałamarnicy z makrelą i pomidorami, Gnocchi z mąki gryczanej z cukinią, Pierożki na słodko z ciasteczkami migdałowymi i kandyzowanymi owocami z gorczycą (mostarda di frutta).
Dania zostaną podane w towarzystwie czerwonego, musującego Lambrusco Modenese.
Warsztaty Włoski Makaron Domowy - jak u Mamy
Miejsce: Akademia Kulinarna Whirlpool w Warszawie, Soho, ul. Mińska 25
Data: 21 maja 2016 r.
Zapraszamy Was na wyjątkowe warsztaty kulinarne w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie! Na warsztatach poznacie Marco Ghia,szefa Akademii i eksperta kuchni włoskiej, który wprowadzi Was w atmosferę włoskiego domu. Odkryjecie tajniki włoskiego makaronu i przekonacie się, że zagniatanie ciasta na makaron może być łatwe i relaksujące.
Zdjęcia: Fotolia
Z pomocą mistrza kuchni włoskiego Marco Ghia wyczarujecie pyszne dania: Strozzapreti z mięsnym sosem z dzika, pierożki z ziołami (tortelli alle erbette) barwione szpinakiem, Ravioli barwione atramentem z kałamarnicy z makrelą i pomidorami, Gnocchi z mąki gryczanej z cukinią, Pierożki na słodko z ciasteczkami migdałowymi i kandyzowanymi owocami z gorczycą (mostarda di frutta).
Dania zostaną podane w towarzystwie czerwonego, musującego Lambrusco Modenese.
Warsztaty Włoski Makaron Domowy - jak u Mamy
Miejsce: Akademia Kulinarna Whirlpool w Warszawie, Soho, ul. Mińska 25
Data: 21 maja 2016 r.
Godzina: 11:00-15:00
Cena: 195 zł
Zapisy na warsztaty zakończone. Brak miejsc.
Zapisy na warsztaty zakończone. Brak miejsc.
SylaUla