Jak wykorzystać końcówki mięs?

Przygotowując na Święta mięsa czy też inne potrawy często zostają nam resztki fileta z indyka czy piersi z kurczaka.

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Jak wykorzystać końcówki mięs?
Każda ceniąca się gospodyni nie zmarnuje jedzenia. Czas świąteczny to okres, w którym przygotowujemy zdecydowanie więcej różnorodnych potraw rybnych i mięsnych.

I tak na przykład przygotowując potrawy z fileta indyka czy piersi kurczaka zostają nam często małe kawałki mięsa. Oczywiście nie należy tego wyrzucać, ale w świetny i pomysłowy sposób wykorzystać je. Wystarczy trochę pieczarek, papryki, masła i przypraw i można wyczarować super zapiekankę jako zimną przekąskę.

Nie dość, że jest bardzo prosta w przygotowaniu bo wystarczy tylko ułożyć w foremce keksowej warstwami, doprawić do smaku i zapiec, to jeszcze świetnie smakuje i elegancko wygląda. A co najważniejsze - zrobi ją nawet początkująca pani domu.