Każda ceniąca się gospodyni nie zmarnuje jedzenia. Czas świąteczny to okres, w którym przygotowujemy zdecydowanie więcej różnorodnych potraw rybnych i mięsnych.
I tak na przykład przygotowując potrawy z fileta indyka czy piersi kurczaka zostają nam często małe kawałki mięsa. Oczywiście nie należy tego wyrzucać, ale w świetny i pomysłowy sposób wykorzystać je. Wystarczy trochę pieczarek, papryki, masła i przypraw i można wyczarować super zapiekankę jako zimną przekąskę.
Nie dość, że jest bardzo prosta w przygotowaniu bo wystarczy tylko ułożyć w foremce keksowej warstwami, doprawić do smaku i zapiec, to jeszcze świetnie smakuje i elegancko wygląda. A co najważniejsze - zrobi ją nawet początkująca pani domu.
I tak na przykład przygotowując potrawy z fileta indyka czy piersi kurczaka zostają nam często małe kawałki mięsa. Oczywiście nie należy tego wyrzucać, ale w świetny i pomysłowy sposób wykorzystać je. Wystarczy trochę pieczarek, papryki, masła i przypraw i można wyczarować super zapiekankę jako zimną przekąskę.
Nie dość, że jest bardzo prosta w przygotowaniu bo wystarczy tylko ułożyć w foremce keksowej warstwami, doprawić do smaku i zapiec, to jeszcze świetnie smakuje i elegancko wygląda. A co najważniejsze - zrobi ją nawet początkująca pani domu.