Polskie jabłka zyskują na popularności. Szacuje się, że statystyczny obywatel naszego kraju zjada ich rocznie aż 14 kg. Chętnie jemy je zarówno na surowo, jak i w formie przetworzonej. Nic zatem dziwnego, że nie mamy oporów z dodaniem ich do ciast, pieczonego drobiu czy sałatek.
Na popularności zyskuje także cydr – gazowany napój alkoholowy robiony na bazie jabłek. Szacuje się, iż jego sprzedaż tylko w tym roku wzrośnie do 16 mln litrów. Cydr produkowany jest obecnie zarówno przez światowe marki, jak i lokalne zakłady rzemieślnicze.
Co ciekawe – jego przygotowanie wcale nie jest trudne. ShopAlike.pl przygotowało infografikę, w której krok po kroku wyjaśnia jak stworzyć domowy cydr. To prawdziwa gratka dla osób, które lubią bawić się w produkcję domowych trunków. Szczególnie, że taki napój może być później wykorzystany jako upominek z okazji Bożego Narodzenia. A że czasu mało – pora wziąć się do pracy!
Na popularności zyskuje także cydr – gazowany napój alkoholowy robiony na bazie jabłek. Szacuje się, iż jego sprzedaż tylko w tym roku wzrośnie do 16 mln litrów. Cydr produkowany jest obecnie zarówno przez światowe marki, jak i lokalne zakłady rzemieślnicze.
Co ciekawe – jego przygotowanie wcale nie jest trudne. ShopAlike.pl przygotowało infografikę, w której krok po kroku wyjaśnia jak stworzyć domowy cydr. To prawdziwa gratka dla osób, które lubią bawić się w produkcję domowych trunków. Szczególnie, że taki napój może być później wykorzystany jako upominek z okazji Bożego Narodzenia. A że czasu mało – pora wziąć się do pracy!